tugba_huma08 canım tabi ki doktora git. Fakat başımdan geçtiği için ikinci gebeliğim olduğu için benim de yorumum şöyle.
Bebeğim felaket hareketli 16 haftadan beri çok şiddetli hissediyorum şu an 26 haftalık olduk. Hiç durmazdı o yüzden doktora bile gittim hareket etmiyorsa sıkıntı çok hareketliyse diye sorun etme demek mutlu bebek hiçbir problem yok hareket etmezse kork dedi.
Sonra 26 haftalığa girdik 2 gündür hiç hareket etmediğini anladım karnıma bakınca karnım çok gergin üstte toplanmış gibi olmuş. İğne gibi acılar giriyor ara ara canım değişik acıyor geriliyor ama hareket olsa bile günde 1 2 kere hareket ediyor gibi Oda seğirme gibi ama onda bile deli gibi acıdı günde 10 kez bebeği hissetmek gerekmiş çünkü gittik doktoruma.
Böyle böyle dedim bebeğe giden damarlar da tıkanıklık olabilir dedi ama yaş faktörü onu tetiklermiş ki bende olmadı mümkün değilmiş gelişmezmiş bebek bir hafta öncesine göre filan ki normaldi bende herşey
Ama bebeğimin hareketlerini yavaşlamış buldu gerçekten daha öncesine nazaran kendi çapında hareket ediyor o eski feci hareketlerini yapmıyor haklısın dedi
Stres yaptın mı? Bu ara dedi evet eşim yurtdışına gidecek deli gibi canım sıkkın dedim stresini hissetmiş mutsuz olduğun için oda mutsuz dedi
1 rahim ağzı normal
2 kanama yok
3 bebek gelişimi şahane
4 bebek kanala inmemiş
5 kasılma yok
Bunlar olunca bebeğin ancak stresten hareketleri azalmış olur dedi bir de bazen bebeklerin böyle durgunluk dönemi olabileceğini de söyledi önemli olan hissetmek yaşadığını hisset gün içinde sıkıntı etme dedi
Ayrıca beyaz akıntı benden de geliyor bu sağlıklı olduğunun en büyük belirtisi ☺️