Canselgly Arkadaşlar merhaba aklıma takılan soruları somak istiyorum. Çalışıyorum 26+2deyim . Kasımda doktorum doğum iznine çıkacağım tarihi soylucem dedi fakat ben çıksam da işten ayrılmış mı olucam yoksa izin gibi mı olucak ? Ikincisi doğum izninden sonra çalışmicam bunu iş yerime bildirmem gerekiyor mu ? 🤔🤔🤔
Canselgly DilanKaya doğum iznim bitince istersem başlıyorum istersem çıkışımı veriyorum çocuğuma bakıcak kimse olmadığı için mecbur çıkış yapmak zorundayım işsizlik alabilir miyim acaba ?
Muneweralp Canselgly eğer iş yerinden alacak talep etmiyorum ama işsizlik maaşı albilmek için beni çıkarttı gösterirmişsiniz dersen kabul ediyorlar tabi kendi haklarından vazgeçtiğine dair imza karşılığında ben öyle yapmıştım ilk bebeğimde
Zehralismail Muneweralp nasıl yani. Hem doğum parası daha sonrasında hiç işe girmeden çalışmadan yani işten ayrılıp işsizlik parası mı aldınız?
Muneweralp Zehralismail evet doğum parasını aldım iznim bitti döndüm konuştum anlaştım çıkardılar ve 10 ay işsizlik aldım çünkü öncesinde 7 yıl çalışmıştım
Canselgly Htc_e ayakta çalışıyorum 9 saat avm de ve çok yoğun bir mağazada ondan dolayı haklarımı öğrenmek istiyorum 1 buçuk yıldır aynı yerdeyim yıllık izninden döneli 5 ay olucak 😊
Hilaleva Muneweralp merhaba işlizlik ne kadar aldınız 10 aya ben bu ay alıcam da ilk ay biraz fazla yatar diyorlar Bilgi alabilirmiyim acaba 🙏
Hilaleva Merhaba bende özel biryerde çalışıyordum diş kliniğinde 4 seneye yakın ben tazminatimı alabilmek için doktor raporundan önce ayrıldım ama onlar sagolsın biz Çıkaralım işsizlik alırsın artı kıdem tazminatı da verelim dediler ama gel dediler istediğin zaman onun dışında ben sigortaya gidip sormuştum hani doktor raporuyla ayrılırsam alabilirmiyim birşey diye çocuk icin hic birşey vermek zorunda değil tamamen iş verenin vicdanına kalmış demişlerdi yani çocuk icin ayrılırsanız devlet size birşey vermiyor maalesef tabi siz gidin öğrenin yinede ben tazminatım icin erken cıkmıstım 🤔
Muneweralp Hilaleva eğer asgari ücret üzerinden yatıyorsa maaşın 1050 lira ama asgari ücretten fazlaysa artıyor ilk ay faklı almıyorsun işsizlik maaşını her ay aynı alıyorsun
Hilaleva Ve birde hamile olan birini hiç bir iş yeri cıkaramaz yasal değil o yüzden normal de işsizlik alamaz çalışan tamamen iş verenle alakalı hamile olduğunuzu bilmiyormuş gibi çıkarması lazım hani böyle bi bilgiyi sadece siz ve o bilmesi yoksa aksi taktirde iş verene yüklü miktarda ceza geliyor siz doğum izninden sonra bakıcak kimsem yok ben Çıkmak istiyorum çalıştığım süre boyunca ki tazminatımı almak istiyorum derseniz bile yasal olarak vermeye bilir çünkü çocuk icin devlet bi engel görmüyor bakabilecek birini bulabilirsin ben sana doğum izni 6 ay veriyorum bu bi bahane değil diyor iş veren de para vermeden yollarını ayıra biliyor 🙏
Bahargulu Kizlar simdi dogum izni 4 ay bide 2 ay aliyosun toplam 6 ay oldu daha sonra 6 ay daha alabilirmi ucretsiz doktordan aliyoruz Degilmi bu raporlari