Cz34 Canım merhaba öncelikle. 2. Gebeliğim. 15 ay önce doğum yaptım oğlumu. Ilk hamileligim o kadar kötüydü ki baştan sonuna kadar. Tansiyonum 5/2yi bile gördüm. Ebelerim sen nasıl bu tansiyonla ayakta durabiliyosun diye şaşırıyorlardı bana. Insanın kafası kalkmiyo ki alışsın. Dediğin gıbı şiddetli bas ağrısı ve uyuşukluk yapıyordu bana. Ama korkma yüksek tansiyon bebek için tehlikeli düşük tansiyon değil. Eğer vitaminlerini ilaçlarını aksatiyorsan kesinlikle aksatma. Düzenli yemek ye. Ama karnını tika basa doyurma. Bol su iç. Ve tuzlu ayran canin istesede istemesede iç. Baktın kendini kötü hissediyosun oyalanma hastaneye git serum taktir başka türlü geçmiyor çünkü. Çok fazla yanlız kalmamaya çalış ve mutlaka yürüyüş yap. Çünkü benim hamileligim evi toplayıp yatıyodum kafam kalkmıyordu ama o kadar zor doğum yaptım ki anlatamam. Gece 1 de şu gelme şikayetinden hastaneye yattım sabaha karşı 4 gibi Sancim 100lerdeydi ama ben akşam üstü 16.00 doğurabildim. Çünkü açılmam çok geç ilerledi. Hareketsizlikten. En büyük pişmanlığımdi. Şimdi ilaçlarımı asla aksatmıyorum ve sürekli aktif olmaya çalışıyorum ve kendi yemeğimi az da olsa biraz fazla atiyorum tuzunu dengeliyor herhalde 12 haftaligim daha bi sıkıntı yasamadim. Rabbim yardımcınız olsun canım benim. ❤😘