kayramom1 detaylı tarama yaptırmadınız mı? Eğer öyle bir durum olsa detaylı ultrason taramasında çıkardı diye düşünüyordum. İlk defa böbrek genişlemesini down sendromuna bağlayan bir doktor duydum. Sıvı aldırmamakta iyi yapmışsınız. Rahat olun sakin olun. Dua edin bol bol. Ben burda ikili taramada ve detaylı taramada down teşhisi konulup sağlıkla dünyaya gelen hikayeler okudum. Öyle bir durum olsa şimdiye kadar ortaya çıkardı diye düşünüyorum. Eğitim fakültesi mezunuyum ve özel eğitim diye bir dersimiz vardı ve çok çok iyi bir hocamız vardı. Bu durumu bize şöyle anlatmıştı. Hamileliği bir tatile çıkmaya hazırlık olarak söyledi. Tüm hazırlıkları yapıyoruz ve Hollanda’ya tatile çıkmaya hazırlanıyoruz. Hollanda hakkında her şeyi öğreniyoruz. Nereler gezilir ne yenir ne içilir. Tatile çıkacağımız gün yanlış uçağa biniyoruz ve bi bakıyoruz biz İtalya’ya gelmişiz. Sonra şaşırıp kalıyoruz. Afallıyoruz bu çok normal. Şimdi yapmamız gereken İtalya hakkında bilgi sahibi olmak. Down sendromlu çocuk sahibi olmak da aynen böyle. Yine bir tatildeyiz ama Hollanda da değil italyadayız. İtalya’nın gezilecek yerlerini öğrecek İtalya’yı keşfedeceğiz. Eğer ki bebeğiniz down sendromlu doğarsa bu hikaye akılınıza gelsin ve İtalya’yı keşfetmeye onun güzelliklerini görmeye hazırlayın kendinizi.