Herkese selam ilk Doğumumun hikayesini yazamamak çok içimde kalmıştı 2.ye nasipmiş😊
Kontrol gününden önceki gün aşırı derecede aşağı baskı hissediyordum hatta öyle baskı ki nefesimi kesiyordu arada adet sancıları hissediyorum tabi ama yine yalancı sancılarım diye önemsemedim ertesi gün kontrale gittiğim zaman doktoruma söyledim oda açıklık var mı gel bakalım dedi ve beklenen an 3 cm açıklık var dedi tabi ben sevinçten ne diyeceğimi şaşırdım çünkü hamileliğimde son 3 ayı zehir gibiydi hareket özgürlüğümü nerdeyse tamamen kaybettim diyebilirim Üstelik evde sürekli koşan bir çocuğunuz varsa hamilelik ölüm gibi geldi bana her neyse eşyalarını al gel yatışını yapalım dedi doktor tabi bende sancı olmadığı için yürüyerek eve gittim açılma olsun diye akşam eşim işten çıkana kadar beklemeye karar verdim o arada ederim yapmam gereken ne varsa onları attım duşa girdim sıcak suyla baya bi durdum akşam 9 gibi hastaneye gittik açılma 4 cm olmuştu nst de sancı çok az olduğu için suni sancı ile hızlandırmaya karar verdi doktorum ilk başta adet sancısının bir tık üstüydü sonra açılma 5 cm olunca biraz daha fazlalaştırdılar ve suyumu patlattılar sancılarım dayanılmaz hal almıştı resmen nst den çıkıp pilates dtopuna oturdum hareketleri yaptım yürüdüm ama 1 dk da bir gelen sancılarımın şiddeti yere çömelmeme sebeb oluyordu tekrar açıklığım a bakıldı 6 cmdi nst ye bağladılar sancılar daha da kötüleşti doktorum geldi ve çocuğun kalp ritminin düştüğünü gösterdi acil olarak eşimi çağırdı ve acil sezeryan e alacağını söyledi doktorum öyle korkmuştuki etraftaki tüm hemşirelere bağırıyordu acele edin çabuk olun diye ben zaten sancıdan o kadar çok kasılmıştım ki sürekli titriyodum doktorum sakin ol desen de olamıyordum 5 dk içinde ameliyathaneye indim üstüm giydir ildi ve bayıltıldım ondan sonrasını hatırlamıyorum bile hemen uyumuşum sonra bi uyandım sanki 5 dk gözümü kapatıp uykuya dalmışımda geri uyanmış Im gibi doğal olarak ilk sorum çocuk oldu çocuk iyimi nasıl ve canım yanıyor çok ağrıyor dedim Süpürge gibi birşeyler beni ısıtıyoalrdı çok sıcak dedim ve çıkardılar odama götürdüler beni gözümü açmakta zorlanıyordum kucağıma çocuğu verdiler ve emzirdim hemen ondan sonra ra hemen uyudum zaten ama ağrılar beni rahatsız bıralmadığı için sürekli uyandım anlayacağınız 6 cm açıkla sezeryan oldum hem doğum sancısı çekip hem sezaryen olmak çok kötü bir şeymiş onu öğrendim benim doğum Hikayem böyle çok güzel yazamadım belki ama anlatmak istedim nor al doğum istesenizde hatta doğuma ramak kalsa da Allahın dediği oluyor bizim istediğimiz değil sezaryen de kolay bir doğum şekli değil normal doğum da her şekilde acı çekiyorsunuz ama bana normal doğum mu sezeryan mi diye sorsanız normal derim ilk oğlumu normal doğurdum çok sancı çektim ama çabuk toparladım en azından sezeryan de ayağa hemen kalkma şansınız yok isteseniz de kalkamazsınız zaten o yüzden sezeryan i küçümsemeyin normal doğum yapan lar Evet sancı çekiyoruz ama sezeryan olanlar da belki bi o kadar sancıyı doğumdan sonra çekiyorlar benim oğlum 18 ekim gece saat 03:40 ta 3.350 grm 48 cm olarak dünyaya geldi sorunuz varsa cevaplarım herkeze Rabbim Hayırlı doğumlar nasip etsin ☺
@adm