mervee10 Sevgili hamişler öncelikle merhaba biraz uzun anlatıcam şimdiden kusuruma bakmayın 😍 30.09.2019 saat 10:49 da oğluma kavuştum. Hep normal doğum istedim onun için her gün yürüyüşler yaptım, hurma yedim, meryem ana otu aldım. Yani herşeyimi normale göre ayarladım. İşimizden dolayı Iğdır’da ikamet ediyoruz ama doğum için 33. Haftamda memleketime geldim. Bebeğim ultrasonlara göre hep iri bebekti. Memleketimde doktorum aynı şekilde iri dedi. Ama son haftalarda hiç kilo alımı yoktu hep 3300 kg çıkıyordu. Kilosuda normal doğuma uygundu. 40 haftam doldu artık 2 günde bir kontrole gidiyorduk. Doktorum 40 haftam dolunca 1 hafta daha beklerim yoksa suni sancı veya sezaryen olursun dedi. Tabi benim oğlumun hiç gelmeye niyeti yok. 40+3 oldu suni sancıyla doğumu başlatalım dedim fakat oğlum daha kanala yerleşmemiş bile 😯 Doktorum daha normal olmaz zamanı var ama beklemek riskli dedi. 40+5 olduğunda hastaneye sezaryen için yatışımı yaptım. O kadar hazırlandım ki oğluma isimli hastane çıkışları yaptırdım. Özel çikolatalar, kolonyalar, gelenlere dağıtmalık süsler. Kendime taç aldım güzel gecelikler falan derken sezaryen için hazırlanıp ameliyathaneye girdim. Kendim de hemşireyim fakat yine de çok heyecanlandım zaten ameliyathaneye girene kadar sürekli ağladım. Anestezi uzmanı geldi 3 kez spinal için uğraştı kemik aralarım darmış 3. De anca oldu ama korkmayın kızlar hiç can yakan birşey değil. Öncesinde uyuşturuyorlar zaten. Sonra beni yatırdılar uyuşmadım gibi geldi. Uyuşmadı diye söyledim meğersem yavaş yavaş oluyormuş önce bacaklarımda bir sıcaklık hissettim sonrada uyuştu zaten. Sondam takıldı. Doktorum geldi. Dokunmaları hissediyorsun ama hiç acı hissetmiyorsun. Sezaryene başlandı herşey gayet iyi gidiyordu bi anda nefesim daraldı. Nefesimin daraldığını söyledim meğersem tansiyonum 17 ye yükselmiş. Sanırım heyecandan. Sakinleştirici yaptılar ama yine de düşmedi tansiyonum. Oğluşum hemen çıktı aldılar karşıya yüzünü üstünü temizlediler ama zaten tertemizdi oğlum. Ben onları izliyordum o sırada başka doktor ve hemşire geldi oğluma oksijen vermeye başladılar. Bir süre sonra başımın yanına getirdiler mis gibi kokuyordu oğlum öptüm kokladım yanaklarından. Gözüme çok küçük gözüktü. Sonra aldılar gittiler. Benim dikişlerim atıldı ameliyathaneden çıkarken eşimi gördüm başka bir doktorla görüşüyordu ne olduğunu anlamadım. Yukarı çıkarken eşim herşeyin normal olduğunu ama oğlumun solunum sıkıntısı olduğunu söyledi. 3300 kg beklediğimiz oğlum 4130 kg doğdu. Biraz iri olduğu için sanırım akciğerlerindeki sıvıyı atamamış. Yenidoğan yoğun bakıma aldılar oğlumu. Tabi benim moralim tamamen gitti. Odaya çıktım süt sağmamı istediler ama tabi hemen süt nasıl gelsin. Makinayla sağmaya başladım bir iki damla anca çıkıyor onuda zaten makinayı çıkarırken dökülüyor. Biraz zaman sonra 5 cc civarında sütüm çıkmaya başladı hemen oğluma gönderdim. Sezaryenden sonra ilk yürüyüş benim için erken yapıldı oğlumun yanına gidip ten teması yapabilmemiz ve emzirebilmem için. İlk kalkış biraz zor evet ama dayanılmayacak kadar değil arkadaşlar. Kalktım biraz yürüyüş yaptım sonra tekerlekli sandalyeyle oğluma gittim. Yavrum kuvözde ama onu sağ salim görmek sarılabilmek kokusunu içime çekebilmek dünyalara bedel içim huzurla doldu ve bir nebze kendime geldim. Oğlumla ten teması yapıp emzirdim. 2 saatte bir yanına gitti emzirdim. Tabi oğlumu yanıma vermedikleri için doğumumu da kimselere haber veremedim ve yaptığım bütün hazırlıklar öylece kaldı. O an anladım ki o hazırlıkların hepsi önemsiz. Evladın sağ salim kucağında olsun başka birşey istemiyorsun. Ertesi gün öğleden sonra oğlumu bana verdiler. Ve hastaneden çıkış yaptık. Ama heryeri iğne izi oğlumun kıyamıyosun ama göz görmeyince diye birşey varya 😔 size tavsiyem sezaryen olucaksanız eğer bol bol yürüyün. Ben hastaneden çıkınca da hiç yatmadım kendi işlerimi kendim hallettim. Doktorumun verdiği ilaçları da düzenli kullandım ve hemen toparlandım. Bugün oğlum 18 günlük ve yanımda mışıl mışıl uyuyor. Hepinize duam sağ salim kucağınıza alın bebişlerinizi inşallah. Hikayemi okuduğunuz için teşekkür ederim. Sormak istediğiniz sorularınız olursa severek cevaplarım. Hepinize şimdiden hayırlı doğumlar 😘