Nil123 Öncelikle rabbim tüm bebek sahibi olmak isteyenlere bir an evvel hyırlısıyla güzel haberler almayı nasip etsin. Tüm hamilelere kolaylıklar ve hayırlı doğumlr nasip etsin inşallah diyorum. Gelelim hikayemize.🙃 Ben başından beri kendime göre zor bir süreç geçirdim. Geçen sene bir kayıp yaşadım ve kan testleri yapıldıktan sonra kan sulandırıcı kullanmam gerektiğini öğrendim. Kabul etmeliyiz ki hamilelik zaten zor bir süreç. Üstüne eklenen durumlarda cabası oluyor. Ama annelik sana katlan diyor.🤗 İlk 5 ay kustum hatta burada post açıp geçmeyecekmi diye sordum.🙃 korkmayın geçti. Geçiyor. O geçti başka sorunlar derken derken 36. Haftada çatı muayenesi oldum ve çatım normal doğumu mümkün kılmıyordu.😕 Çok üzüldüm. Çünkü sezaryenden inanılmaz korkuyordum. Ve tüm 9 ay boyunca kendimi normal doğum yapmaya hazırladım bu yüzden. Sezaryen aklıma geldikçe ağlıyordum. Daha önce kalp ameliyatı geçirmiş olmamadan kaynaklı bayılmak bana inanılmaz korku veriyordu. Ve sezeryan olursam bayılmak zorunda kalacaktım çünkü kan sulandırıcı kullandığımdan dolayı doktorum asla epiduralin doğru bir tercih olmadığını bu durumda yaptırmayacağını söyledi. İşte orda dünyam başıma yıkıldı. Aman allahım bayılacaktım ve o söylenen acı içinde uyanmayı yaşayacaktım. Yada uyanacakmıydım? Kafam çok karışmıştı.🤔 3 ekim için günümüzü almıştık. Ve yatışımız yapıldı. Giyindim hazırlandım ve ameliyathaneye ağlayarak gittim çünkü korku🙄 Çünkü o sezaryen bir ölümmüş gibi anlatılanlar🙄 Ameliyathanede beni canım doktorum ve muhteşem bir ekip karşıladı. Onlar fazla enerjik ben fazla stressli ve ağlamaklı. Bir anda o ortamı dağıtmayı başardılar karambole getirip🙃 Yalnız o sonda takılma işlemi biraz can sıkıcı kabul ediyorum.👊🏻 Sonda takıldı ve bayıldım. Ama orada yaşadığım stresi asla unutmayacağım👌🏻 Uyandığımda daha doğrusu uyandığımı sandığımda🤓 sanıyorum bekleme odasındaydım ve kızımı sormaya çalıştım çok iyi olduğunu söylediler. Ama görmeden rahatlamıyorsunuz isterse müthiş desinler. Çıkmak istediğimi söyledim. Biraz sonra çıkartacağız dediler. Çok geçmedi çıktık. Ve odama geldim herkesi çıkartttılar. Sizi giydirip bebeğinizle sizi tanıştırıyorlar inanın çok değişik bir an. Tarifi yok❤️ Rabbim isteyen herkese yaşatsın. Aslında o gün şöyle bir 3-4 saat kesik kesik görüntüler hep. Şu inanılmaz sezaryen acısı diye birşey yok arkadaşlar lütfen korkmayın ve sizi korkutmalarına izin vermeyin. Bildiğiniz regl ağrısı. Zaten onun için bile ağrı kesşci yapıyorlar hemen. 3-4 saat sonra da ayağa kaldırıyorlar. Sadece bir süre dik yürüyemedim o gün. Ertesi gün koşuyordum hastanede kimse sezaryen yaptığıma inanmadı. Lütfen bol bol yürüyün. Hareketsiz kalmayın. Ve kendinize güvenin💪🏻 Umarım faydalı birşeyler olabilir. Herkese hayırlı doğumlar dilerim. 🙋🏻♀️
Farahmelis Nil123 Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canım. Bende clexan ve coraspın kullanıyorum ama illa genel anesteziyi şimdi duydum sonuçta ikiside sezeryan ama neden uyutsunlar ki açıklaması neydi doktorunun
kyr9324 Farahmelis Bence o bayanın doktorunun tercihi,çünkü oksopar kullanıp spinal sezeryan olan birini tanıyorum😊
Nil123 Farahmelis hematom oluşabilme ihtimali varmış. Pıhtılaşma bozukluğu yüzünden beşki seninki farklı bir değerin pıhtılaşma sorunudur. Kendi doktorunuza danışırsınız yine.
Nil123 kyr9324 Yapan arkadaşınızın benim pıhtılapma değerlerimle değerleri bir değildir hanımefendi. Yoksa bu bir tercih değil yanlış yönlendirmeyelim teşekkürler👍🏻🤗