35ebruada Evet kızlar nerden nasıl başlayayım bilmiyorum . Şükürler olsun ki bende artık meleğime kavuştum . 38+1 de 2805 gram 51 cm minik kızım doğdu . Şimdiden özür diliyorum uzun olcak baya 🤦♀️ Güzel bir hamilelik geçirdim aslında gebelik şekerim vardı diyetle normale dönmüştü . Sonra erken bebeğimin suyu azdı ve ne yaptıysam düzelmedi bunun üzerine plesanta 27 haftada eskimiş olduğunu öğrendim erken Doğum riskim oluştu kafa aşağı baskı yapmaya başladı yumuşama ve rahim ağzında kısalma vardı 30 haftadan 35 haftaya kadar zor bir süreçten geçtim sonrası korkum kalmamıştı en son kontrole gittiğimde bebeğimin solunumundan emin olamamıştı doktorum çünkü hareketsiz yavaş çocuktu kordon boynundaydı nerdeyse sezaryene alıcaktı neyseki solunumundan emin oldu ve Pazartesi hazırlıklı gel dedi . Evettt büyük gün geldi çattı Cumartesi kontrole gittim ve Pazartesi Doğum olucaktı korku başladı heyecan başladı geceler uyku tutmaz oldu . Ve Pazartesi oldu sabah hastaneye gittik doktorum ultrasonla baktı ve hadi yatışın yapılsın dedi . Yatış yapıldı damar yolu açıldı suni takıldı suyum patlatıldı ve muanem yapıldı açıklığım nerdeyse 5 cm di ve ağrım sızım hiç yoktu ebeler şaşkın dı saat 3 e kadar herşey çok güzeldi yürüdüm pilates yaptım ara ara muayene oldum açıklık 8 cm oldu fakat başka sıkıntı vardı bebişim kanala düşmedi okadar çabaya rağmen normal Doğum yapacakken sezerayne gidiyor du iş çünkü bebeğin başında bası oluşmaya başlamıştı şişmişti artık öyle böyle derken son muayenemdi nerdeyse 6 7 kere oldum artık sezaryen olacaktım ebem ve doktorum normal olsun diye helak oldular üzüldüler, muanemi oldum odama geçtim son 10 dakika dediler ve birden ağrılar arttı o saate kadar ağrım yoktu ,canım çıkıyordu resmen Doğumhaneye girdim çatıya aldılar ıkınma serüveni başladı sonra yere aldılar secde pozisyonunda ıkındım ve tekrar çatıya çıktım iki üç ıkınmada geldi kızım çok zordu çünkü ben kan veremeyen popodan iğne vurulamayan insanım gelinde Doğum yapın ama yaptım ve gerçekten bebek çıktığı an herşey bitiyor ağrı kalmıyor ve o rahatlık huzur tarifsiz kesiğim yok sadece toplarma amacıyla üç dört dikişin var dedi Doğumdan kalan acım olmadı hiç ama bacaklarım felaketti pilates yapmaktan ondan çok çektim epidural den çok korkuyordum ki bana göre hala korkunç ama acısı sızısı çok değil ama haliyle var sızı gibi bişey oluyor o an rahat bırakırsanız kendinizi hemencik bitiyor . Kızım doğdu giydirdiler ve ordan çıkıp aileme kavuşmak İçin can attım kapıda herkes beni bekliyordu ama kayınvalidem benle doğumdaydı annem ve eşim dayanamayız biz dediler ve giremediler kayınvalidem girmek istedi ve beraberdik o kapıdan çıktıktan sonra herkesin gözlerinin içi parlıyordu ve artık bizde kavuşmuştuk 🤲🏻Evet kızlar çok zor ama oluyor ben bile yaptım sadece son anları zor nerdeyse 20 dakika da Doğum yaptım o 20 dakikada acı ağrı dayanılmayacak kadar zordu ama oldu ve bitti ve buna değdi diyorum ❣️❣️
35ebruada 35ebruada Herkese hayırlı kolay doğumlar diliyorum inşallah herkes sağ sağlim bebeğine Bian önce kavuşur ❣️🤲🏻