Rengininucuzleri Kızlar 29+1 üçüz gebeyim. Bugün safra asitleri sonucumu aldım. Bir haftadır devamlı kaşıntım vardı. Karnımda avuç içlerimde vs. Sonucum maksimum değer 10 iken 13.4 çıktı. Doktorum acilen çağırdı dahiliye doktoru ilaç yazdı. Kendi kadın doğum doktoruma iki gün sonra randevum var, bebeklere o zaman bakacağını söyledi. İşin ilginç yanı internetten gebelik kolestazını araştırıp okudukça uykularım kaçtı. Ani bebek ölümleri vay efendim bebeğin dışkısını yemesi, vay efendim acil doğuma alındım gibi gibi şeyler. Nolur ortalama değerleri benim gibi çıkmış arkadaşlarım kardeşlerim bana biraz durumu anlatabilir mi ? Çıldırmak üzereyim. Şimdiden teşekkürler. ❤️❤️
aceli_2123 Rengininucuzleri aynı durumu bende yaşadım aynı haftada şikayetlerimde aynıydı işimiz gereği Şırnak’ta yaşıyoruz eşimle imkanlar kısıtlı doktora gittik bi gece kaşıntıdan uyuyamadım doktor acilen dahiliye gözükmelisin dedi bir gün arayla dahiliye gün aldım enzim değerlerimin çoktan yüksek olduğu söyledi bi şey yapmayacağını acilen Diyarbakır ya da Batman’a gastoentorojiye görünmemi söyledi . Abar topar geldik tedavi görüyorum şuan daha iyim stres yapmamalısın. Yağlı şeylerde asla yeme bol bol su iç atlatılmıcak bi durum degil Geçmiş olsun 👋
Rengininucuzleri aceli_2123 sana da çok geçmiş olsun :( Bana yanlızca ilaç verdiler hastaneye vs yatmadım. Sen de durumlar nasıl.? Bir de safra asit oranın kaç çıkmıştı ?
aceli_2123 Rengininucuzleri teşekkür ederim bende yatmadım hastanede ama sürekli kontrole gidiyorum doktorum ursactive verdi onu kullanıyorum sabah öyle akşam Safra asitlerim de yükselti 144 civarıydı şuan düştü tabi :)
nure aceli_2123 Merhaba, gebelik kolestazı ile ilgili yorumuzunu okudum değer 144 demişsiniz ama maksimjm değer 10 diye biliyorum. Sizin değeriniz 14.4 müydü acaba?
Rengininucuzleri Bende aynı ilacı kullanıyorum. 144 mü ? Benim maks. Değer 10 benim 14.3 falan dı. Emin misin 144 olduğuna ?
aceli_2123 Kolestaz safra asitleriylede alakalı zaten karaciğerin safra asitlerinde ki belli şeyleri eritememsi için oluşuyor kolestaz ın tıp adı budur asit değerim 14.4 karaciğer yağ enzimlerim 9.99 du benimde 🙂