Neslioktay Benim gibi tecrübesiz anne adayları vardır elbet 4 haftalık daha kuzucuk neler yenmeli sizlere neylere öncelik veriyorsunuz kaşar peyniri,ceviz,badem bunlar bildik şeyler ama ne kadar sıklıkta tüketiyorsunuz anne canlar😊
Essdmr Neslioktay Hergüün Bi avuç fındık 2 tam ceviz Bi bardak süt ben bunları yapıyordum ilk başlarda, şimdi salladım 😂
Deletedmom277 Neslioktay Kırmızı et yumurta yoğurt süt ceviz badem bunlar önceliğiniz olsun kaşar peyniri çok yemeyin.
Erenimo Neslioktay canım süt, yumurta, ceviz hergun yemeye çalış. Yeşil yapraklı sebzelerden bol ye. Bana ebemiz ye demişti ama ispanagin sonuydu brokoli yoktu yiyemedim. Roka çok faydalı balıkla beraber yiyebilirsin. Yoğurt peynir.. Sonra zaten alışıyorsun..
firstbabyy Neslioktay 5-6 fındık 2 ceviz yiyorum akşamları çayın yanında 😊 açık çay içiyorum. Gün içinde kahve içtiysem çayı azaltıyorum. 11 haftalık hamileyim doktorum iyi pişmiş et ve balık ye dedi. Tavuk çok önermiyorum dedi 😊 arada canım isterse yiyorum tavugu yoksa yemiyorum. Ben süt içemiyorum. O yerine ayran yada peyniri daha fazla tüketmeye çalışıyorum. Sabah kahvaltımda hergün yumurta yerim. Şimdi bıldırcın yumurtasına başladım 😊ayrıca her öğüne salata koymaya çalış. Yeşil yapraklı yiyecekler çok önemli demişti ebemiz😊 arada bi çikolata yersen bebeğin mutlu olacaktır
Neslioktay Essdmr bu yazdiklariniz sabah kahvaltı yanında mi yoksa gün icinde duruma isteğe göre mi yiyordunuz.ay benim gibi incık cincik şeklinde soran var mıdır şuan cins anneler gibi oldum sanki 🙈🙈😂🙈
Neslioktay Deletedmom277 bu programda da gormsutum kaşar peynir i ama yag oranı yüksek olduğu iicn ayarinda yenmesi tavsiye edilir yaziyordu
Emin_e Neslioktay ilk aylar yenmesi gerekenlerden ziyade yenmemesi gerekenlere odaklanmistim mesela etli cig kofte, ciger, salam sosis gibi hazir etler... dusuk riskini artıracak seylerden bir de cay ve kahveden uzak durdum,bence yeterli oldu:)
U_may Neslioktay Neslioktay merhabalar açıkçası bu surecte kalsiyum protein ve omega 3 sizin için çok önemli ben diyetisyenle devam ettim ve bana kalsiyum olarak genelde süt yoğurt ve kefir verdi hergun mutlaka bunlardan iki çeşit aldım ara öğün olarak protein olarak kesinlikle her sabah haşlanmış yumurtamı yedim ve yesil mercimek baklagiller önemliydi kırmızı et veya beyaz et önerdi bunun dışında omega 3 için balık, keten tohumu ki ben balık yiyemeyen bir insan olarak butun yaz semiz otu ve yoğurt içinde bir tatli kasigi keten tohumu yedim bunlar vaya etkili değerlerim iyi sabahlarida ken şekeri değerleriniz iyiyse bir tatli kaşığı pekmez içtim her sabah tadı kötü falan diyorsanız onuda ben iki cevizin üzerine döküp yiyebiliyorum birde peynir tuzlu olmasın diye lor peyniri kahvaltıda bide bol bol yeşillik tabiki şimdilik bu kadar:)
mavera Neslioktay 11.haftamdayım bu zamana kadar aşırı dikkat etmedim açıkçası sadece uzak durmam gerken şeylerden uzak durdum daha yeni ueni beslenme programı oluşturdum kendime sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah😍
defne55 Neslioktay hiç bisey yemedim aynı normal besleniyordum hatta kahvaltı bile etmiyordum abur cuburla geçiriyordum 😂😂😂sonra 3 aydan sonra toparlandim yani toparlandim derken gene bal süt ceviz yemedim de gene ufaktan da olsa kahvaltı ediyordum şimdi doğuma 37 gün kaldı gene bisey yiyesim gelmiyo sallıyorum valla 😂
Fidan3594 Neslioktay 3 ana 4 ara öğün yapmanız lazım. Kahvaltıda yumurta peynir yeşillik muhakkak. Ara öğünlerde süt badem ceviz meyve. Haftada iki gün kırmızı et iki gün balık kalan günler sebze yemeye çalışın. Ben böyle yapıyorum. Süt 500 ml içmeye çalışın yoksa yemeklerin yanına bol yoğurt yiyin