ayk91
Arkadaslar merhaba, bende dogum yapali 3 gün oldu, cok şükür, Allah tum yavrularimizin bahtlarini güzel eylesin, tum gebeleri de bir avazda kurtarsin insallah. Öncelikle ben Kayseride Elif Çinarin ❤ takipli gebesiydim, benim en büyük sansim oydu Allah razi olsun❤ ömrümde gördüğüm en iyi, şirin, tatlı, başarılı, hizli, güleç bir kadin dogum doktoru tuttugu altin olsun hakkini asla ödeyemem.
Benim dogumum cumartesi gecesi 5 dakika da 1 gelen sancilarla basladi biraz masaj yuruyus vs yaptik gecmesi icin ama yok gecmiyordu, biz sehir disinda yasadigimiz icin bulundugumuz yerde devlet hastanesine gidip nst ye girdim, evet gercek dogum sancilari idi bebisimin kalp atislari cok iyiydi aciklik kontrolu bile yaptirmadik yol gidecegimiz icin. Hemen bastik 1.5 saatte gece 3 gibi kayseriye vardik, nst de yine sancilarim cikti, bi serum takıldı (psikolojik olabilir) sancilarim ertesi gun oglen 12 ye kadar kayboldu birden ve ben mis gibi uyudum. Sabah 9 gibi Münevver hemsire❤ ile tanistik kendi ayni zamanda dogum koçu idi❤ o kadar sabirli, gulec, tatli dilli bir ebe idi ki anlatamam, desteklerini hic esirgemedi bir an olsun elimi birakmadi. Saat 12 gibi acikligim 3- 3.5 cm idi, Munevver hemşire Elif hocayla gorustuklerini ve dusuk doz suni sanci takilacagini kademeli arttirilarak hem kendi sancilarimin hareketlenmesinin saglanacagini hem de acikligimin devam etmesi gerektigini soyledi, zaten onlara asiri guveniyordum ne derlerse kabulumdu. Suni sanci takildiktan bi süre sonra gercekten sancilar basladi. Ben suni sanci ile gercek sanci arasinda bir fark hissetmedim. Saat 3 e geliyordu elif hoca aciklik kontrolu yapti hersey yolunda aciklik artmisti, koridorda surekli yuruyordum, bi taraftan squat bi taraftan pilates topunun uzerinde zipliyordum, ama sancilar siddetlenince dayanamamaya basladim, epidural takilmasina karar verildi, dunyalar tatlisi anestezi doktoru geldi, hic aci hissetmedim bana anestezi uyguladi ve epidural iyi ki vardi, sancilari yine hissediyordum ama onceki gibi degildi artik. epidural takildiktan sonra tekrar yuruyuslere hareketlere basladim 1 saat kadar sonra aciklik 8 cm e ulasti, Munevver hemsire sana inanamiyorum sen harikasin diyerek beni acilen dogum salonuna aldi, Hemen Elif hoca geldi, dogum baslamisti artik, 10 cm e ulaşınca sancim geldiginde nefesimi kacirmadan karindan güçlü bir sekilde ikinmam gerekiyordu, 3. sancida guclu ve son ikinma ile kızım saat 5 sularında dünyaya geldi, dogdugu an muhtesem bi andi sonrasinda 4 dikis atildi ama hic bisey hissetmedim💝 Dogum sonrasida ekip yine sahane idi hem benimle hem bebegimle eksiksiz ilgilendiler, onlara ne kadar tesekkur etsem azdir.
Allahim sana binlerce kere sukurler olsun💝 Allahim Tum gebeleri kurtarsin, dogum sekli onemli degil, onemli olan saglicakla bebeginizi kucaginiza almak. Önce Allaha, sonra kendinize, doktor ve ekibinize guvenin.Allahim tum gebeleri saglicakla yavrularina kavustursun🎊🎉Bu Tarif edilebilecek bir sevgi degil💝💝