Gzdeeymn95 Benim kanım 0 rh negatif eşim a rh pozitif ilk gebeliğim ve özeldeki doktorum ilk gebelikte riskin az olduğunu kan uyuşmazlığı iğnesine gerek duymuyor devletteki ise 28 haftada öneriyor kan uyuşmazlığı olanlar varsa ne yaptığını merak ediyorum
Recbey Gzdeeymn95 benim ilk gebeligim 8 haftalık düşükle sonuçlandı hemen uyuşmazlık iğnesi yapıldı şuan ikinciye hamileyim 18+5 2 Ay önce indirekt coombs yapıldı negatif çıktı kanamam olmadığı sürece 28. Haftada ignemi olucam
sevdicek Gzdeeymn95 ben de 38. Haftadayım bana da yapılmadı şu ana kadar. Doğumdan sonra bebekle benim kan grubum farklı ise yapilcak aynı ise yapılmıyor.
Leylaa76 Gzdeeymn95 benimde ilk gebeligim ama ben igne vurundum dgumdan sonra da eger bebek pozitifse yine vurunmam lazim
Sema12 Gzdeeymn95 cnm hayr kesnlikle 28.haftada wurun , benm ikinci gebeligm we her gebelikte wurunmak gerekiyorms ilknd wururndm bunda da 2 hafta snra gidicem wurunmaya sen riske atma derm ben cnku 2 doktrda suandaki doktrmda dahil ayni seyi soylediler ..
Leylaa76 Recbey coombs nedir ? kan aldirdim coombs negatif olmasi lazımken pozitif çıkmış iğne vurunduğum için ... pozitife mi çevirttirdiler anlamadım😁
minikmelegim_ Ilk gebeliğim bizdede uyuşmazlik var. Kanamam yok henuz umarim olmaz ama olursa hemen igne yapilacak olmazsa da 20 kusurlu haftalarda yapilacak
Gzdeeymn95 Sema12 vurulmak daha yatkın geliyor zaten ama tabi basından geçenlerin fikrini almak daha önemli 16 haftalığım henüz 28 haftada oluyor
Gzdeeymn95 Leylaa76 o teste kan uyuşmazlığı bebeği etkilemiş mi diye bakıyorlar iğneyi vurduktan sonra mecbur testler pozitif çıkıyormuş
Thanim Gzdeeymn95 bende herhangi bir sorun olmadi doktorum da ilk gebelikte sorun yaratmayacagini soylemisti sanki test de yapildi diye hatirliyorum yanlis hatirlamiyorsam :( sonucta igne olmadim dogumdan sonra da bebegin kan grubu benle ayni oldugundan yine igne olmadim :)
Gzdeeymn95 Çok şükür benmde kanamam yok ama kararsızım biri öneriyor biri önermiyor yaptırsam zararı olur mu yaptırmasam bebeği etkiler mi kafam çok karıştı
Sema12 Gzdeeymn95 aynen cnmm herhngi kanaman olmadigi surece 28. Haftada gidiosn wurunuosn sen wurun cnmm ihmale gelmez 😉🤗
Mutlulu Gzdeeymn95 canım 28 haftada devlet hastanesinde iğne oldum bi tanede gerekli olursa doğumda yapacaklar. Evet yaptırmayabilirsin ama ben öneririm dedi doktorum ve yaptırdım riske girmek istemedim
Seda_123 Gzdeeymn95 Bizimde kan uyuşmazlığı var eşimle 26 haftalığım doktorum bugün indirekt coombs testi yaptırmamı istedi ona göre iğne vurulacak 28.haftada galiba yada doğumdan sonra ama kan uyuşmazlığından dolayı bi sıkıntı yasamadım ben herşey normal kanamam filan hiç olmadı benim