BurcuDemirGmtekin Arkadaslar, 25 haftalik hamileyim. Midemden agzima gelen aci sudan bikmis, yilmis durumdayim. Yediklerime dikkat ediyorum. Sik sik yemeye calisiyorum. Bogazim asiri derecede tahris olmus durumda. Bunu gecirmenin yolunu bilen varsa benimle paylasabilir mi?
Bnarinn BurcuDemirGmtekin bende sabaha karsı agzıma acı su gelmesiiyle tıkanmayla uyanıyorum 3 kez oldu 😔 gece birşeyim olmasada sürekli gavisgon da içmek istemiyorum 😑
muhallebik BurcuDemirGmtekin ilk olarak sık ama az yemek çok etkili. Çünkü zaten mesafe kısaldı bir anda çok doldurup doyayım derken reflüyü çabuk tetikliyoruz. yemekten sonra yarım saat dikey durunca daha azalıyor etkisi. Bir de öyle yanmaya başladığında yudum yudum bir bardak ılık süt içebilirsin belli bir süre rahatlatıyor.. ben çok yanarsa da gaviscona geçiyorum 😌
Heather BurcuDemirGmtekin mide asidini arttıran gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Mandalina portakal domates nane baharat beni mahvediyor mesela ağzıma sürmüyorum o yüzden. Yemekten sonra dik bir şekilde 1 saat oturuyorum sindirim çok yavaş çünkü bebek için o yüzden uzun süre oturuyorum. Yatmadan en az 2 saat önce birşey yemiyorum. Lansor kullanıyordum bu şekilde ara ara dikkat etmezsem 3-4 günde bir tane kullanıyorum 😊
Serpilmth Aynı durum bende de var genelde hamur işi ve katı gıdalar yedigimde oluyor sulu şeyler ye ve doktorum bana renni tablet verdi o hemen geçiriyor doktoruna sorup kullanabilirsin
muhallebik Bir de baharatlı yiyecekler, domates, sarımsak, soğan, çikolata, turunçgiller, kahve, gazlı içecekler, nane ve kızarmış şeyleri de çok tüketmemeye çalışın..
Tubaaaa Bende sen gibiydim artik bogazimdaki tahristen yutkunamiyordum bile doktorum bi ilac verdi o cooook iyi geldi doktoruna anlat durumunu tablet gaviscondan daha iyi geldi bana
BurcuDemirGmtekin Ya gaviscin aldim eczaneden doktorum hicbisey icme sabret diyo ama hayattan sogudum resmen ya. Surekli bogazim asiri derecede aciyo. Yastigimi yuksek tutuyorum. Daha cok midemi eksitmiycek seyler yiyorum oglenleri bile artik peynir yumurta ekmek filan yiyorum. Cok cosarsa midem ekmek cigniyorum beyaz leblebi falan. Su bile icmiyorum sivilardan nefret ediyorum. Cay kahve icmiyorum. Biktim ay 😔😔😔
muhallebik BurcuDemirGmtekin peynir de mide yanması yapabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam 🤔 gavisconu sordun mu ona da mı içme dedi?
Serpilmth BurcuDemirGmtekin evet süt de iyi geliyor onu iç bari, doktorunda niye vermedi ki bişey hamilelere hep veriyolar anlamadım o tablet olanın icerigide ilaç değil di bakmistim ben