yoyeomu12
doktor kendi sancım ile doğurmayı beklersem suyumun daha çok azalıvağını o yüzden dende suni sancı ile doğum sürecini hızlandırmamız gerektiğini söyledi.
(kızlar alttan muayenelerde hiç bi şekilde canım acımıyor, doktor bi elini komple içime sokmuştu, açılmam varmı yok mu konyrol etmek için 0 acı, o kadar geniş orası😅)
neyse suni sancıyı aldım. onara annem geldi bitek annemi aldılar içeri. öğlen suni sancıyı yedim. annem geldi yanıma. ara ara nst bağlıyolar. sancı görünüyor. anne diyorum baksana sancım olmasına rağmen plastes yapıyorum diyorum gülüyorum😂 annem diyoki; kız kızım o sancı vursa sen ne plastes yapması resim bile çekemezsin diyor. yaa anne niye koskanıyosun ki benim bünyem kaldırıyo demekki diyorum gülüyorum anneme.
annem yine; kız kızım o sancı vursa sen gülmeyi geç konuşamazsın dedi😂 ve ertesi günü sabaha karşı 6 ya kadar çektim. o kadar çekmeme rağmen 3 cm açılmam oldu.
artık dayanamıcak raddedeyim. nefesim tükendi.
psikolojim tamamen bozuldu altıma bakıyorum yok bu ordan çıkamaz diye ağlyorum. o sancı vurunca yamılıyorum canımdan can gidiyor. sancım durunca kendi halime geliyodum. o sancı bana vurduğunda annemin dediği gibi oldum😂 şuan gülerek anlatıyorum ama o anlar öyle değildi..
annem doktora "kızım yapamıyor sezaryana alın" diye yalvarıyor, doktor "72 saat boyunca çekmek zorunda diyipgidiyor.
ve son dakika bana bebeği normel doğumda vakumlayarak alıcaklarını, rahim kemğimin önde olduğunu söylüyor. (ki o kadar kontrole gidip altan muayene olmama rağmen hiç bu zamana kadar demediker son dakika dediker)
annem kesinlikle kabul etmiyoruz diyor. doktor çekip gidiyor. kızlar inanırmısımız, o sancım 5 dakika durduğunda, annemin yelefonudnan internetten en yakın hastanele numaralarını alıp anneme arattım, o ara sancılarımı acı çeke çeke çektim🥺
son samiyelerde bi hastane ile anlaşma yaptık ve doktora söyledik.
prasedür gereği kğıt imzalattılar eşime bana. eğer yolda doğum gerçekleşip bebek veya annenin ölümünden mesulüm yazıp imzalattılar.
sancılarım sıklaştı. adım başına indi sancım ve bianda suyum patladı ayaklarımdan aşağı döküldğ.
arabamıza binene kdar canımdan can gitti.
eşim arabayı sürüyor, ağlıyor beni teselli etmeye çalışıyor annemde.
sancım vurunca duuur diyorum sanki araba dursa nolcak sancım durucak😂 o an insan öyle düşünemiyor. eşim kenara çekiyor. sancımı çekip yola devam ediyoruz.
aile konak hastanesi yerine konak hastanesine gitmişiz. bizim sözleşmeli ayarladoğımız hastane aile konak hastanesi.
tam arabadan indim acil adım başı sancı çekerek tam çatala aldılar son dakika bana femezler mi. sizle öyle bi anlaşmamız yok.
ben şok😞 izmitte yeni olduğumuz için bilmiyoruz yerleri. ambulans kiralayıp, acilen aile konak hastanesine gölcüğe doğru sevk ettiker.
sancım geldiğinde duran eşim, ambulans şöförü öylemi sanli öyle hızlı hidiyor ki kasislere dikkat etmeden.
canımdan can gitti. bitttim. öldüm.
ağlaymıyorum bile artık.
en sonunda hastaneye geldik sedyeye aldılar.
asla altan muaye kabul etmiyorum acil sezaryana alın dedim. hemen işlemleri halledip ameliyat masasına alındım. epidural sezaryan için tam beline iğneyi vurucaklar. duruuuun dedim son dakşka yine çektim sancımı. sancım durunca ipneyi vurdular.
o an benim için herşey bitti.
( şuan boşu boşuna sezeryan oluyosun, 7 cm açılman var, bebeğin kafasına dokunuyorum desede dokyor umrumda değildi) sezaryan oldum kızıma kavuştum.
onu görğnce herşeyi unuttum ağlamaya başladım.
o acılardan sonra sezaryanda hemen ayağı ayaklandım ve 1 hafta içinde evimi bile süpürüyodum.
benim doğumum bende trajik olarak kaldı kalmadı değil. bi sğre hamile insanları görünce üzülğyodum hep. korkuyodum. çok şükür üstğmden attım.
hatta şuan normel bile yapmak isterim diyorum☺️