deryabaysal Öncelikle hayırlı olsun gebeliğiniz. Güzel bir süreç bu ama maalesef bazen tedirgin eden durumlar yaşıyoruz. Ben kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Devlet hastanesine gittim özele de gittim ara ara ancak devam ettiğim doktorum devlet hastanesindeydi. Bize ikili üçlü testi önermedi. Çünkü ihtimaller üzerine çıkarım yapılıyor boşu boşuna aileler tedirgin oluyor demişti. Ben bunu ilk etapta anlayamadım. Sonra ikili testin vaktini geçirdik içimiz rahat etmedi 3’lü test yaptırdık ve down sendromu riski çıktı. Sonra anladım ki ben bebeğimden risk de çıksa sonuç ne olursa olsun vazgeçmeyecektim. Doktor da sonucu alınca ayn şeyi söyledi işte bunun için önermedim dedi. Bir kaç hafta kafamda döndü durdu bu ama bir sonraki testi yaptırmadım. Eğer test sonucunuz hayati bir önem taşımıyorsa yani bebeğin hayatını riske atacak bir durum yoksa bendeki gibi, hiç ileri testi yaptırmayın derim. Bu testler İhtimal değerler sonuçta kaşan gebelik sürecinizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin.Tabi kendinizi daha iyi tanıyorsunuz yaptırmasınız daha da kuşku içinde kalacaksanız ona gçre karar verin. Allah sağlıkla gelmeyi nasip etsin inşallah 🙏