Merhaba kızlarrr 😊
"Sonunda bende dogurdum diye" yazıyorum şuraya😉
Biraz uzunnnn bi hikaye olcak okumak istemeyen baştan okumasın ama okumaya başladıysanız bence yarıda kesmeyin derim normal dogumdan korkanlara biraz cesaret postu diyelim
Evettt gelelim konumuzaa oncelikle çokkk guzel bi hamileliğim geçti ne bulantım oldu ne aşermem ne bel ağrım hiç bir sıkıntım olmadan rahat bi hamileligim gecti tuvalet bekledigim gunleri saymazsak tabi😂
40 haftalık olmuştuk ve doktor kontrolumuz vardı gittim ultrasondan baktı doktor her sey guzeldi ama bebek hala kanala inmemisti ve nst istedi çekindim sancım çıktı kaç oldugunu bilmiyorum ama ben hissetmiyordum doktorum açıklığına bakcaz dedi ona gore bir seyler yapalım dedi 1 cm açıklığım olduğunu soyledi 3 gun sonra yine gel dedi ve oylelikle eve gittim saat aksam altıydı hastaneden çıktığım eve geldim duş aldım yemek yedim tuvalete diye gittim baktım kahverengi akıntı gelmiş ve bu normalmiş alttan muayene ettiği icin olabiliyormuş neyse uyuduk falan sabah saat 4 adet agrısı gibi bi ağrı giriyo yatakta çekiyorum hafiften kıvrandırıyo uyuyorum ve o ağrıyla tekrardan uyanıyorum yarım saatte bi falan duzensiz agrim oluyordu neyse artık yatarak olmaz dedim kalktım doktor alttan muayene ettigi için falnmı oldu diye düşündüm sonra lavaboya gittim bir de ne görüyüm nişanmıydı ooo🙈🙈🙈peçeteye hafif kanlı sumukumsu bir akıntı içim kıpır kıpır oldu evet oğlum hadi artık gel dedim seni bekliyoruz diyerek konuştum oğluşumla eşim uyuyordu ona bir sey demedim ağrım falan var diye diğer odaya geçtim ağrı gelmeye devam ediyordu yine duzensiz aralıklarla ve yarım saatte falan ve ben agrım geldikçe hiç oturmadım hep hareket ettim çömelme hareketleri olsun o kadr değişik hareketler yaptımki aklınız şaşar ben bile şuan inanamıyorum mesela çömerek yerde yürüdüm nerdeyse ağrımın yarısını oyle karşıladım saat oldu sabah 7 eşim yanıma geldi napıyosun burda dedi bende napiyim uyku tutmadı oturuyorum dedim tam da o an bi agri girdi yuzumu buruşturdum ağrınmı var dedi bende hafiften dedim cok degil dedim işe gitmeyim ben bugun dedi bende yok zaten eve yakınsın bir sey olursa ararım gelirsin diyerek o nu işe gonderdim çünkü o yanımda olursa hareket edemezdim bu kadar😂😂 Neyse oyle boyle öglen olmuştu yarım saatte gelen agrılar 20 dkkaya düsmüstü duş alıyım biraz rahatlayım dedim duş aldım kuran okudum namazımı kıldım oyle boyle ikindin oldu 10 15 dkkaya bir dustu agrılar agrı geldikçe diyorum durmak yok cok sukur cok sukur diyordum sureler okuyup karnımı sıvazlıyordum zikirler cekiyordum ve aynı anda harekette ediyordum tevekkul misali elimden gelenide duamıda yapıyordum çok sukur tabi.Tv den muzik açıp oynuyordum ustune ustluk bide video cekip kardesime atıyordum arkadasıma sadece ikisi biliyordu agrım olduğunu kimseye demedim😉😉Neyse akşam oldu eşim işten geldi tabi surekli aramıştı gunduz bende iyiyim merak etme diyordum 10 dakkaya inmisti agrilar o gunde depremden dolayı şebekeler çekmiyordu eşim bi sinirle eve geldi şebeke çekmiyo bir sey olsa kimseyi arayamayacağız diye bir panik bir panik ben o nu sakinleştiriyorum aşkım sakin ol ben iyiyim daha bir sey yok diyorum😂😂 tabi benim ağrı gelince o hadi gidelim hadi gidelim diyor ben yok daha erken diyorum akşam ezanı okundu namazımı kıldım çok şükür sonra eşim görümcemi aradı gel nurcanın ağrısı var hastaneye beraber gidelim diye görümcem sag olsun cok yardımı oldu eşim almaya gitti arabayla eve gelirken de doğumdan sonra acıkırsın diye bişeyler yaptırıp gelmiş😊Ben o ara bir daha duşa girdim çıktım eşimle gorumcem geldiler hadi nurcan acıkırsın orda kim bilir kaç saat bekletecekler dedi eşimde çay demledi ben de ağrım geldikçe yine hareket ediyordum ağrı gidince getirdiklerini goturuyodum bir taraftan😋Ağrım o araya 5 dkkaya düştü ee gidelim artık tm diyor eşim ben biraz daha biraz daha diyordum görümcem etrafi toparladi bulasıklari yikamis bende gunduzki bikac bulasik vardi gorumcem onlari gormemis cikarip yikadim😂 esim napiyon gelince hallederiz diyor bende olmaz eve geldigimde temiz olsun kim ugrascak sonra dedim😂Sonra öyle bir ağrı girdiki eşimden tutundum eşim yeter tm artık gidiyoruz dedi bende istemeyi istemeyi tm ustumu degiştiriyim diye odaya gittigimde birseyler aktı indi ama azcık birseydi suyum geldi dedim eşim bi panik gorumceme bagırır hadi çık gidelim diye artık sonunda hazırlanıp evden çıktık saat 21:15 ti yolda o kadar zorduki oturarak o ağrıları çekmek cunku cok sık giriyordu ve oyle bir his gelmiştiki sanki ıkınma hissi gibi ama degildi oturdugum icin zordu o yuzden ben dedim ıkınma hissi geliyo diye esim panik oldu tm gitti dedim o araya ağrım biraz geçer gibi oldu ben saat kaç saate bakın ben girince doğuma diyorum kaç saat surecek😂😂😂napacaksam kac saatini dogur iste hastane yakındı zaten 21 :30 da acilden girdik ve açıklığına bakalım dediler ben 4 5 cm beklerken 9 cm olmuş cok sasirdim agrimi evde cektim suyum gelince geldim dedim hemsire yok suyun gelmemis patlatacam dedi ve doguma gidicez dedi patlattı kaç saate doğururm dedim guzel ıkınırsan 1 saate dogurursun dedi ve diger odaya doguma gectik hemsiremi diyim ebemi diyim o dogurrttu beni doktor gelmedi😒 ıkınma hissi gelince ıkın dedi ben ilkinde yanlış ıkındım boşuna bağırdım dedim bu yanlış oldu yeniden ıkınacam ama biraz bekleyin dedim o da tm sen hazır olduğunda ıkın dedi ben nefesimi kontrol edip çenemi gogsume yaslayıp bir ıkındım tm dur dedi hemsire son kez daha ıkın bitti saçları geldi dedi ben nası sevindim o gazla yine nefesimi kontrol edip bir daha ıkındım bir de ne goruyum canım her seyim oglusum artık kollarımdaydı 21:45 te yani 15 dakikada dogurdum hemsireye saat kac dedigimde hadiya dedim bana 1 saat gibi geldi dedim dikiş o kadar uzun surduki ya da bana oyle geldi(Kaç dikişim olduğunu bilmiyorum ama ilk doguma göre az dikişin var dedi hemsire) oglumu kucagima almaya sabirsizlaniyodum cunku sonra diger odaya aldilar hemen emdi kuzucugum ordanda odamıza geçtik.3850 kg 52 cm bir oglus dogdu ..Yaaa o kadar guzeldiki her sey rüya gibiydi o ağrılar olsa yine bir daha cekerim cok guzel gecti anlatılacak o kadar çok şey varki kelimelere sıgmaz muhteşem bir deneyimdi suan uzuluyorum yapmak istedigim su da vardi yapsaydim dedigim o yuzden istediginiz herseyi yapmaya calisin.Dogum hicte zor bir sey degilmis tabi acı eşigine bagli herkesin bana en çok yardım eden şey dualarım oldu.Bence sizde yapın hicbir sey kaybetmezsiniz.
*Hamileligim boyunca hergün kuran okudum okumadığım gün olmadı
*Her namazımdan sonra karnımı ayetel kursi okuyup sıvazladım
*Felak nas ihlas fatiha surelerini okuyup sıvazladım(Hemen hemen hergun yapıyordum günde 5 6 defa okudugum oluyordu)
*Son 3 ay kalaraktan Hz.fatma annemize hergun fatiha okuyup gonderdim
*Son 3 ay inşirah inşikak surelerini hergun okudum
*Yasin suresini bol bol okudum
*Ramazan ayında 1 hatim bitirdim bebegim icin <br>
*Bol bol zikirler çektim ya musavvir ya rakip ya rauf el mübdi <br>
*Rabbi yessir velâ tuassir rabbi temmim bi'l hayr aklıma geldikce soyledim ( ağrı cekerken bol bol soyledim)<br>
*Hep dua ettim rabbim hayırlısı neyse o olsun hayırlısıyla dogururum diye <br>
Ve aklıma gelmeyen bir sürü dualar zikirler yapmaya calistim ve karşılığını aldım cok guzel bir dogumum oldu insAllah herkesin boyle guzel anısı olur yavrusuna saglicakla kavusur.<br>
Aklıma gelenler bunlar sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz .
Sabitlemeyi bilmiyorum bilen varsa sabitlerseniz sevinirim😊
@NaimeYilmaz siz sabitlermisiniz🤗