Smkaya
Öncelikle burdaki her doğum hikayesini okuduğumda acaba benim nasıl olacak, ben ne yazacağım diye düşündüğüm zamanların nihayete ermesi oldukça mutluluk verici bunu söylemem gerek. Allahım isteyen ve hakeden herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşaAllah..
Gebeliğin başından 30.haftaya kadar yoğun idrar enfeksiyonu problemiyle 5defa antibiyotik kullandığım ama hamdolsun başka hiçbir sıkıntı yaşamadığım bi hamilelik süreci geçirdim. Her işimi kendim yaptım, gezdim dolandım hareketliydim daima. İlk gebeliğin heyecanıyla geçirdik günlerimizi.
38.haftada çatı muayesiyle başından beri istediğim normal doğuma uygun olduğum ve hatta yumuşamamın başladığı söylenmişti. Son zamanlarında olan hamileler bilir 9aylık süreç son iki üç haftaya bedeldir 😊 ne zaman gelecek ay bu sancı o mu vs durumlarından... beklemeye koyulduk ve 39+4 de Nst için gittiğimde düzenli kasılmalarım çıktı ve canım doktorum beni muayene etti. Eski ebe usulü doğum yolunu açan bir muayene imiş. Bugün kanaman ve sancın olabilir. Duruma göre gelirsin dedi. Eve giderken bol bol yürüdüm ve akşama sancılarım düzenli olarak gelmeye başladı. Doğum sancısı farklı derlerdi de insan yaşayınca anlıyor. Ciddi ciddi 5dakikada 1 olacak şekilde geliyor gerçekten. Adet ağrısı gibi..
Doktorumu aradım biraz daha takip et ve devam ederse hastaneye git dedi. Dinledim ve gittim bir süre sonra. Nöbetçi doktor muayene etti 2 cm ama sancına bakalım yoksa eve göndeririz dedi. Nst de sancılarım oldukça düzenli ve şiddetli çıktı. Yatışımı verdiler ve malum gün benim için başlamış oldu. Akşam 8de yattım hastaneye. Başlarda her şey tahammül edebileceğim şekilde olsa da saatler ilerlerken sancılarım 2 dakikada 1 gelmeye başladı. Doğum sancısı gibi şiddetli ve sık olmasına rağmen 10saatte yalnızca 5 cm açıklığa varabildim. En son nolur beni sezeryana alın diye yalvarıyordum. Sancılarımın şiddeti ve sıklığına rağmen açılmam oldukça yavaş ilerledi. 5 cm sonrası epidural istedim. Ben kendisine mucize şey diyorum 😅 anestesi doktoruna götürdüler. Sancılarım durmak bilmedi yapmak için de epey beklemek durumunda kaldım. Velhasıl yapıldı ve ben o müthiş rahatlığa ulaştım. Sancılar 100e vuruyor ama siz hiçbir şey hissetmiyorsunuz bu müthiş bir şeydi. Biraz uzandım ve keyfini çıkarmaya başladım. Canım doktorum gece başka bir hasta için hastaneye gelmiş ve beni de görmek istemişti. Epidurale uygunluğumu söyledi ve beni hiç yalnız bırakmadı sonrasında. Özel hastanelerde bu hizmet için ekstra para ödenir oysaki. Benim doktorum ise sadece gönlü güzel olduğu için yaptı her şeyi. Sonuç olarak 5cm den sonra yarım saat içinde 6,7 ve 8cm açıklık dedi. Suyunu patlatalım dedi ve patlattıktan sonra suyumun çok kirlendiğini gördü. Oğlum kakasını yapmıştı. Acil nstye bağlandım ve kalp atışlarının birer birer azaldığını gördük, kabus gibi bir şeydi o anlar Allahım kimseye yaşatmasın. Nöbetçi doktoru çağırdı. Uykusundan uyanıp geldi hanımefendi bu sayede yüzünü 10saatte ikinci defa görmüş oldum. Muayene ettiler ve ben ne olduğunu anlamadan bir koşturma halinde sezeryana alındım. Sonrasında antibiyotik alerjim ameliyatta baş göstermiş ve şoka girmişim. Yavrumu yanağıma koyduklarını ve 3 defa öptüğüm dışında geri kalan her şey kayıp bende. Odaya geldiğimde hala şokun etkisiyle tüm vücudum titriyordu. Oğlumunsa kalp atışlarında sıkıntı olduğu için yoğun bakıma alınacaktı ve hastanenin yoğun bakımı dolu olduğu için(böyle saçmalık görülmemiştir!) başka hastaneye sevkedildi. Ve daha oğlumu göremedim.. dokunamadım. 12-13 Ekim arası gerçekleşti hiç düşündüğüm gibi geçmeyen doğum hikayem. Şimdi oğluma kavuşmayı bekliyorum. Çok şükür durumu iyi, mamayla besliyorlar sütüm henüz gelmediği için. Yeter ki iyi olsun diyorsunuz zaten geri kalan her şey önemsiz.
Biraz uzun oldu ama yine de atlamak istemedim ayrıntıları. Her doğum hikayesi her kadına özel gerçekten. Bazen planlar tutmuyor, düşündükleriniz olmuyor ama sonunda vardığınız yer, evladınız her şeye değiyor. Başka hiçbir şey önemli olmuyor. Normal doğummuş sezeryanmış hepsi önemini yitiriyor.
Birilerine tavsiye olsun diye doktorumun ismini vereceğim ama diğer doktorun adı bende saklı. Canım doktorum gelmeseydi ve ilgilenmeseydi oğlumu kaybedecektim. Çünkü nöbetçi doktor uykusundan kalkıp bakmamıştı hiçbir şeye.
Çamlıca Medipol-Elif Malçok. Sonsuz dualarım onun için olacak daima...