yoyeomu12 Kelebegimmm Her seferinde vermiyorum, kızım bebeklen, şiddetli gaz sancısı olduğunda karnı sertleştiğinde tuvaletini yapamadığını anlıyodum, az çay kaşığının ucuyla, dolusunca değil😂 hakiki zeytin yağı veriyodum ve rahatlayıp uykuya geliyodu. herkesintecrübe farklı
Kelebegimmm yoyeomu12 benimkinin karnı hep sert hep gazlı🤦🏻♀️Rezene zararlı diyorlar ama faydasını görüyorum
yoyeomu12 Kelebegimmm tuvaletini yapamadığından, zorlandığından, söküyor rahat yapıyor ve direk uykuya geçiyor. o ara altını değiş, uyusun.
ozgens Kelebegimmm 😂rezene yada kimyon tohumunu güvenilir bir yerden mi aldınız ? Hele toz kimyon veriyorsanız nasıl veriyorsunuz bilmiyorum 🤷🏼♀️ bebek kendi çıkarabilmeli kasları gelişmesi için ıkınması gerekir zaten. Gaz masajı ve sling öneririm . Sling e bağlayın içinde sıcaklıkla gazını da çıkarır . Gaz masajı ve her emzirme sonrası muhakkak geğirtin. Karnına gitmeden çıkartırsanız sancısı da az olur. Rezene anneler e bile önerilmiyor artık. Bebeklerde reflüyü tetikliyor rezene
Kelebegimmm ozgens rezeneyide kimyonuda eczaneden aldık kutudaydı.kimyonu artık kullanmıyorum ama toz değildi tohumdu oda.bebek kasını geliştirinceye kadar annelerin sinirleri altüst olur ama.geğirtmeyi yeni öyrendim mutlaka yapıyorum
Hcrr Minik_Hanim Bnde ole suan kızım 2aylk olck inşallah gecsın diye bakıyrm bide siz yalancı emzik kullanıyormusınuz
A_S_K Kelebegimmm Beneğiniz çok küçük anne sütü dışımda birşey vermeyin dokunur ona. Siz için sütünüzden geçer ben günde iki fincan demleyip içiyorum rezeneyi ama kimyon karıştırmadım. Sizde vermeyin bebeğinize.
Guguk Kelebegimmm rezene ve anason son yapılan çalışmalarda çok zararlı olduğu bulundu, ne süt ne gaz için emziren anne ya da ve bebeğe kullanılmaması gerektiği allah korusun bebekte ileride kanser riskini artırdığı çıktı. Tabi siz bilirsiniz. Bebeğiniz ilk üç ayı diğer bebeklerden farklı olarak kolikli aşırı sancılı geçirebilir zor biliyorum ama çözüm rezene olmasın diyo yeni çalışmaları takip eden dr lar
Minik_Hanim Guguk geçen gittiğim doktor gaz damlalarını kullanmayın dedi.. Çocuk kıvranıp izdirap çekerken ne vericez acaba ? Öyle sancı geliyor ki saatler sürüyor catlicak gibi oluyor ağlamaktan 🙁
Guguk Minik_Hanim kaç aylıktı bebeğiniz. İlk üç aysa ne yazık ki kolikli teşhisi koyuluyor anam babam usulü tekniklerle çıkarmak en doğru şey deniliyor. Ben yurt dışındayım da burda öyle :(
Minik_Hanim Guguk 2 ay 10 günlük.. tam bir kolik oldu çıktı bebeğim.. 40i çıksın diye günleri saydım ama ı ıh :( Valla çocuğu bi ayağından tutup ters cevirmedigim kalıyor ama bana mısın demiyor..
Guguk Minik_Hanim allah yardım etsin anlıyorum çok zor :( normal zamanında doğmuşsa inşallah 3 ay sonunda biraz azalır