Mr1517
Herkese Merhaba ☀️
Öncelikle ;
( Melinda isminin anlamını soruyorlar genelde - benim güzel kızım demek - ) 🙈
Herşeyden öncesi Rabbime Şükürler Olsun🙏🏻
İzmir’ de yaşıyoruz, bu uygulamada aktif bir kullanıcıyım. İlk gebeliğim , ilk gözağrımız 👨👩👧.
Uzun yazabilirim şimdiden hakkınızı helal edin 🙈👋🏼
Eşimle 2 senedir bir beraberliğimiz üzerine ailelerle beraber evlenmek adına karar almıştık. Daha yeni evliyiz, eşim 21 - ben 22 yaşımdayım. En büyük hayalimiz erken yaşta anne- baba olmaktı. Hiç planlı hareket etmedik , evlendiğimiz dönem geçen sene ocak ayında hamile olduğumu öğrendim. Çok şans eseri oldu, ve direk eşime söyledim sürpriz falan yapmak aklımda yok o an şoktayım çünkü. İnanmadı eşim telefonda , iyi akşam eve geldi testi gördü. Ben emin olmak adına hastaneye gitmiştim kan testimdede doğru çıktı.
Hamileydim 🙈 hemde 5 haftalık.
( o esnada katıldım bu uygulamaya ) 👋🏼
Doktor alttan keseye bakmak istemişti izin vermiştim ve kese içinde gibi duruyor demişti bana ultrasonla baktığında. Eşime kan sonuçlarımı gösterdim kahkaha atmaya başladı çünkü bu kadar hızlı beklemiyorduk ve hiç planda yoktu 😄.
Elimiz ayağımıza dolandı falan derken ailelerimize söyledik herkesde gözler yaş oldu tabi..
Asıl hikaye burdan sonra başlıyor. 👋🏼
Rutin kontroller , gidiyoruz ediyoruz herşey gayet iyi. 13. Haftamda cinsiyet kız gibi duruyor demişti doktorum, tabi daha emin değilim demişti. Biz her zaman eli ayağı düzgün sağlıklı olsun gerisi önemli değil diye düşündük eşimle. Bir diğer kontrolde kesinleşti, eveet bir adet prenses geliyordu 🦄🎀. Eşim inanamadı hocam tekrar baksak eminmiyiz dedi 😂 emin olduk.
Çok zorlu bir döneme girmiştim, evleneli daha bir kaç ay olmuştu, anne olabilirmiyim ? Yetebilirmiyim ? Sağlıkla kucağıma alabilirmiyim ? Nasıl becericem ? Hep bir ton soru soru kafamın içini yiyip duruyordu. 18. küsürlü haftalarda net hatırlamıyorum kontroldeyiz. Bebeğimin böbreklerinin bir tanesinde büyüme olduğunu söyledi doktor, kafa yapısında kitlede var üstüne birde kese çevresinde kanama mevcut herşey üst üste gelmiş ( down sendromu olabilir ).
• Buraya çok dikkat arkadaşlar çünkü bu cümleden sonra bende olay kopmuştu. Tarama testlerim temizdi, doktorum birşeyin olmadığını söyledikten sonra bu şekilde konuşması beni rahatsız etmişti. Kese kanaması için progestan kullandım. Çok faydasını gördüm cidden. ( Perinatoloji )’ diye bir birime yönlendirdi, oda sadece devlet hastanesinde bulunan bir cihaz daha net neyin ne olduğunu söylüyormuş. Biz özel hastahaneye gidiyorduk muayene için bu arada. O bölüme de gitmeye başladık oradaki doktor iki böbrekte büyüme olduğunu genelde erkek bebeklerinde görüldüğünü, ama kız bebeklerinde olabilme ihtimali olabilir demişti. Cinsiyet sordu kız demiştim emin olmak için erken demişti ben şok kaldım o an 🤦🏻♀️. Çünkü kendi doktorum net ve kesin kız demişti. Herneyse, haftanın 2-3 günümü o bölümde geçiriyordum. Allah kimseyi düşürmesin cidden çok zor. Herşeyi gördüm o bölümde. Ne gebelikler sonlandırıldı, ne bebek rahatsızlıkları herşeyi cidden. İnsanın psikolojisi bozuluyordu bende çok etkilenen birisiyim.
Hep bunada şükür dedim 🙏🏻. Git gel yaparak en son bebeğimin böbreklerinin ikiside 8 küsürler’ de olduğunu bebeğim’den sıvı almak istiyor olduklarını söyledi doktor. Tabikide kabul etmedim kesinlikle sıvı aldırmadım. Ben çevremde çok denk geldim herkeste yaşayacak diye bir kural yok ama ben net karşıyım. Bebeğin sıvıdan sonra öldüğünü, anne karnında bir rahatsızlığı olduğunu vs.
Nift istedi o zaman dedi bakıcaz ona kabuldum kan verdim. Kan sonuçları 10 güne hazırdı. Bizde eşimle hastane hastane doktor doktor geziyoruz. Ben çok kötü olmuştum çünkü hiç bir olumlu cümle yoktu duyduğum. Ağlamakla geçiyordu günlerim. Eşimde çok kızıyordu üzülüyordu ama belli etmiyordu bana. Eşimin desteği olmasaydı salardım kendimi.. Sonuçlar geldi temiz bir problem yok. Bir kaç doktor gezdik, olabilir çok korkulcak birşey değil vs cümleleri duymuştuk. Ogün bir yakınımız daha önce 2 doğumunu’da yaptığı doktoru önerdi. Randevu aldım çünkü artık haftada ilerliyordu, ve gittiğim ilk doktorda kalmak istemedim. Eşim hep olumsuz konuşuyor sen ondan istemiyorsun demesine rağmen ki alakası yoktu. Bana hep işin onu aşacağını ve güvensizlik veriyordu doktor. Arkadaşımın dediği doktora randevu aldım ama 1 ay beklemem lazımdı uzun bir süre vardı. Herneyse ogün geldi yola çıktık hastahaneye gidiyoruz eşimle.
İzmir Özel Egepol Hastahanesi
( kadın doğum uzmanı bülent bey ).
İçeri girdik selamlaştık, durumu izah ettik kendimi o gün çok çaresiz hissettim. Hadi bakalım dedi evet değerler doğruydu. Ama bebeklerde olabiliceğini ,anne karnında suyun içinde dalağıda şişer vs demişti. kafa tasındaki kitlenin gelişimden kaynaklı olduğunu ve şuan görmediğini söyledi. Kese çevresi kanama için’de diğer doktorun yazdığı ilacı kullan devam demişti. Konuşuyoruz ve bana güvenmeni istiyorum artık diğer bölüme gitme biz beraber devam ediceksek eğer burdan birlikte takip edicez dedi. O an tamam dedim düşünmeden. Böbrek büyümesinde 10 mm kadar normal olduğunu öğrendim. Rutin konuştuk ettik çıktık sonrasında, konuşuyoruz değerlendirme yapıp karar verdik ve artık bu hastahanedeydik.
( çok detay vermek istemedim zaten uzun yazıyorum ama doktorunuzu cidden iyi seçin)
Buraya kadar böyle devam etti. Böbreklerinin değerleri inip çıkıyordu en son 6 ‘lardaydı.
En başından beri normal istedim yaşımda daha genç , tabikide hayırlısı neyse o olsun diyordum hep çünkü isteğe bağlı değildi.
Hep normal konuştuk doktorumla taaki 39. Haftada kontrole kadar. 37. Haftamda çatı kontrolü oldum 1-2 dakika sürdü cidden acısı şeysi size bağlı ben çok rahattım. Sadece kontrol sonrası ağrım olmuştu. Normal için engelin yok demişti dahada ümitlenmiştim. Geldi 39. Hafta kontroldeyiz, biranda sezaryan dedim 😂 doktorum dedi gel gene çatı bakalım yok dedim aaa neden dedi şaşırdı çünkü ben normalde inattım 💪🏻. Artık çok ağırlaşmıştım ve korkuyordum kakasını yapar yer eder diye bebeğim birde kafası hep aşağıdaydı ama hiç kanala girmemişti 🤷🏼♀️. Beklemek istemedim.Sezaryan dedim eşime sordu doktorum ne düşünüyorsunuz diye , eşimde kararı bana bıraktı. 11.10 eşimin doğum günü , 11 ‘ ine istedim eşim 10.11 olsun dedi bir gün arayla ve sezaryan gününü almış bulunduk 👼🏻.
😇 Anne olduktan sonra annemi daha iyi anladım. Her konuda hayatımın her anının daha değerli olduğunu kavradım. Sanki kızım yokken ben hiç yok gibi yaşamışım. Kendime hiç önem vermemiş dikkat etmemişim.
İyiki diyorum iyiki Rabbim nasip etmiş. Prensesim bugün 2 günlük oldu. Karnımdayken vakit geçmiyordu , doğunca zaman su gibi akıyor içinizdeyken iyi değerlendirin. Şuan gene olsa gene sezaryan derdim beklemezdim riske girmezdim.
Doğuma giderken çok ağladım, doğumdan çıktım gene devam ettim ağlamaya cidden engel olamıyorsunuz emin olun. Spinal sezaryana doktorumla karar verdik, ben damar yolu açılmasından korkan bir insanım normalde. Nasıl doğurucam ? Diye az düşünmedim. Korkmayın cidden Rabbim sabrını inanın veriyor. Hep dua ettim ağzımdan eksik etmedim.
Siz hazırlanmış bir senaryonun içine giriyorsunuz.😇 Doğumhanedeyiz, doktorum geldi belden iğnelerim oldu, sadece dokunmaları hissettim. Acım olmadı sondayı hiç hissetmedim zaten uyuştuğu an takıyorlar. Bir ara midem bulandı sersem oldum o an kızımı gördüm , annem diye bağırmışım doktorum doğum sonrası söyledi ondan sonrasını tarif edemem inanın.. Onca bekleyiş onca sevinç gözyaşı inanın değiyor.. Ten tene temasta bulunduk kızımla , mutlaka sizde yapın bunu anne ve bebek için harika bir durum 🥰.
Kızımı götürdüler eşim alamamış eline annem almış eşim ağlamış bayağı hatta videoya almışlar izleyince bende deli gibi ağladım.
Annelik çok kutsal bir durum, çok dua ettim herbiriniz için Rabbim isteyen herkese ama herkese nasip eylesin.
Kuzum 😌
🗓 10.10.2019 doğumlu 🥰
⏰ : 15.09 doğum saati 🥰
51 cm ve 3.200 doğdu.
Şuan yanımda uyuyor , kokusunu tarif edemem cennetimin.. Uzun oldu ama ben burda hep uzun hikayeleri severdim daha net olan hikayeleri umarım faydası olur.
Not : Siz siz olun tek doktora bağlı kalmayın, böbrekleri en son sağ sol 6 mm di , doğumdan sonraki kontrolde ultrason ile bakıldı çocuk doktoru 3mm gayet iyi dedi. Şükürler olsun. İçinizi ferah tutun Rabbim herşeyi bilendir 🙏🏻 Ne varsa yoksa ondan isteyin 🙏🏻 Şuan ağrılarım hafifledi ilaçlarımı alıyorum düzenli olarak iyi geliyor. Ben dün dinlendim 2. Günüm ayaktayım kendi işimi görebiliyorum dikkatlice. Kendinizi yatağa hapsetmeyin spinal düşünen varsa aktif olun. Ben hastahanede gece gündüz yürüdüm ağrım sızım olmasına rağmen. Gazımı iyice çıkarttım yoksa lavman yapacaklardı🤦🏻♀️.
Birde size son tavsiyem herkesin dediğine kulak asmayın, bebek sizin bebeğiniz siz büyütüceksiniz. Aman kucağa alışmasın, yok emzik vermeyin vs boş bunlar 👍🏻Kendinize iyi bakın umarım okurken sıkılmazsınız 🤦🏻♀️ geride kalan annişlere sular seller gibi doğumlar diliyorum.
Öpüldünüz 💋