Mavilianne Merhaba hanımlar ♥️ Gelelim benim paşanın gelişine 🙈 Benim güzel oğlumu biz 38. Haftada gelir diye düşünmeye başlamıştık. Hafif kasılmalarım oluyordu ilk gebelik olunca bilmiyordum tabi ayırt edemiyordum. 39. Haftamda ilk çatı muayanemi oldum. Açıklık sıfır nst de kasılmalar vardı sadece. Oğlum sağlıklı hersey yolunda 40’ı görmek istemiyordum açıkcası. 39+1-2-3 derken ben 2 günde bir kontrollere gidiyordum. Her gittiğim de açıklığı bakılıyordu bir gece 2 cm olduğunu söylediler 2 gün sonra olmadığını Anlayamamıştım. Artık normal olmayacağını düşünmeye başlamıştım oysa ki tam olarak doğum kanalındaydı oğlum. Squat sıcak duş ilişki hurma bol su derken açılmam olmuyordu. Zorlanmaya başlamıştım sezeryan olmaya karar verecektim ki son bir defa daha kontrole gideyim dedim. 40. Haftaya girdik çarsamba akşamı gittim. Herşeyden habersiz 😂 Gün içinde biraz bel ağrım olmuştu ama çok az varla yok arası gibi. Bebeğimin hareketleri azalmıştı. Belki sabahtan akşama kadar 5 defa anca hareket etmişti o gün. Kontrole gittim önce ultrasondan bakıldı daha sonra çatı muayanesi ve bir parmak açıklık denildi tabi ben yine gelmeyecek düşüncesi ile yattım nst’ye. Oda ne belim ağrımaya başladı. Nst de sancı cıkıyordu doktor geldi. Sen ? Dedi sancım var dedim. Bir defa daha çatı muayenesi yapmak istediğini söyledi. Çatı muayenelerinde canım hiç acımazdı normalde. Ama bu sefer çekermisin elini diye tepki verdim çünkü baya bi derine doğru gitmişti. 3 cm açıklık yatış veriyoruz sabaha doğum olur dediler. İnanamadım o an. Hemen yakınlarına haber ver herşeyini teslim et ve gel dediler. Dışarı çıktım haber verdim derken. Gece saat 1’de yatışım yapıldı. İlk 2 saat nefes egzersizleri ile sancılarımı çok güzel karşıladım. Adet ağrısının biraz kuvvetlisiydi ve direk belden geliyordu. Saat 3 oldu sancılar kendini belli etmeye başlamıştı daha çok. Kalkmak istediğimi söyledim biraz kalktım tuvalete gidip geldim yürüdüm çömeldim derken biraz biraz kan geldiğini fark ettim. Olması normal dediler. Açıklığa bakıyorlar açıklık aynı. Nasıl aynı olur diyorum. Saat 4.30 sancılar artık daha sık ve daha şiddetli gelmeye başladı. Yatakta istemsiz doğrulmaya başlamıştım. Saat 5 sıcak suya girmek istediğimi söyledim. Kesinlikle sıcak suya sancınız olduğu zaman girin çok iyi geliyor. Sancılarım sıklaştıkca nedenini bilmiyorum bacaklarım titremeye başladı. Kaynar suyun altında duruyordum son ayarda belime tutuyordum. Daha sonra istifra etmeye başladım. Nedeni rahim ağzım inceldiği için istifra ediyormuşum. Saat 6.30 oldu sabah oldu hani sabaha doğururdum diyorum. Açıklık kontrolleri yapılıyor ve açıklık 5 cm denildi. Zaman ilerdikçe sancılarım sıklaştı. Benim acı eşiğim düşükmüş maalesef ki yüksek sanıyordum. Sezeryana girmek istediğimi söyledim ama dinlemediler beni. Zaman geçti derken 6 cm açıklığa ulaştık. Tekrar sıcak suya girmek istedim ve saat 9.20 gibi sıcak suya girdim. Sudan çıktıktan sonra tekrar bakıldı ve 8 cm. Hadi sabret az kaldı diyorlardı. Ama o 2 cm açılana kadar sabırsızdım. Çok susamıştım bir de malum doğumda su vermiyorlarmış. Ve geldiler suyumu patlatmaya 🙈 suyum patlayınca hızlanırmış açılma. 1 saat sonra ıkınmam gerektiğini bebeğimin kafasının yerleşmesi gerektiğini söylediler. Her sancım geldiğin de ıkındım. Ikınmak başta biraz zor geldi bana. Daha sonra saat 10.45 gibiydi sanırım tam hatırlamıyorum 😂 Bebeğimin saçlarının gözüktüğünü söylediler. Ve başlıyoruz dediler. Her sancı da uzun uzun ıkındım. Doktoru dinlemek gerçekten önemli dur dediği zaman mutlaka durun. Uzun ıkınmalar sonucu balık gibi kaydığını hissettim ve kollarımdaydı 🥰🥰 Oğlum bana ben oğluma bakıyordum ikimiz de ağlamadık 😂 Daha sonra eşini cıkarttılar dikişlerim atıldı. Kesiğim vardı kaç dikişim var bilmiyorum ama çok yok tahminime göre. 10 cm ile doğumu başlattılar. Ve ultrason kilosuna inanmayın çünkü tam 245 gram fazlası doğdu. Tabi bunun 105 gramı hastahaneden çıkana kadar gitti. Çok şükür oğlum yanımda. Biraz mızmızız ikimizde Buda normal yani zorlu bir süreç atlattık 🙈 doğumunuz nasıl olursa olsun korkmayın sabredin dua edin ♥️Kolay anne olunmuyormuş gerçekten bin şükür iyi ki her anına şahit oldum o😇🌸 Bu arada devlet hastanesin de doğum yaptım hastahanemi çok soran oluyordu. İstanbul Anadolu yakasında.
Ecbuliiii Mavilianne sonunda doğurmuşsuuuun darısı bizim başımıza inşallaahh 🤲🏻😂 allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah❤️
Akfth Mavilianne masallah rabbim. Saglikli sihhatli buyutmeyi nasillp etsin canim Baya beklemissin zor olmus ama degiyor dimi kucagina alinca 😊 Rabbim bizede hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin sen bizi gectin sira bizde 😥🙃
Ysmgns Rabbim analı babalı büyütsün inşallah maşallah size Bizde 38+5 olduk ama geleceğini sanmıyorum sanki hiç dogurmayacakmısım gibi geliyo 😊 inşallah bende 40 ı görmeden dogururum çünkü oğluşuma kavuşmak istiyorum
Mavilianne Ysmgns Amin inşaAllah Allah razı olsun 🥰 Eğer normal doğum için doktorun sana söylüyorsa bir seyler gelir canım merak etme zamanlarını doldurunca hayırlısıyla ♥️
aksu5334 Gözün aydın ilk önce Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Hangi hastane anadolu yakasında memnun kalmışsın sanırım?
PnrGg Mavilianne rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin gözünüz aydın olsun canım. Ben samandırada oturuyorum. Ve ilhan varankı bende düşünüyorum hastaneden ebe den doktordan memnun kaldın mı iyi davrandılar mı merak ediyorum?
Canmoglm Mavilianne iyilere denk gelmişsiniz sanırım arkadasım gece suyu geldi gittiler daha doğumuna var zaten sezaryen olacaksın dediler güvenmeyip ordan çıkıp Zeynep kamilde hemen normal Doğuma aldılar 🤷♀️
Mavilianne Akfth Değiyor acı çekiyorsun evet ama suan ona bakınca çok başka bir duygu 🥰 amin inşaAllah, bir avazda doğurursun inşaAllah ♥️