Hazelkrnz Herkeze merhaba benim canım arkadaşlarım,öncelikle Allah sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin🤗 Gelelim benim hikayeme.Evlendikten sonra eşim hemen çocuk istedi ben ise biraz beklemek istedim.Evlendikten 3 ay sonra adetim 3 gün gecikmişti bazen korunuyor bazen korunmuyorduk ama hemen duşa kalkıyordum.Eşim gidip test aldı ve yaptık, tek çizgiydi.Eşim umutluydu ama hamile değildim.Esim testi yere fırlattı ve sessiz kaldık.Aradan 10 dakika geçti testi alıp çöpe atıcaktım son kez bakmak istedim baktım ve silik bi çizgi daha var yanında o an elim kalbime gitti.Hemen eşimin yanına gittim galiba hamileyim dedim.Neyse sabah erkenden hastaneye gittik beta baktırmak için sonuç 14 çıkmıştı. Doktorun yanına çıktık ve bana 3 gün gecikmeyle bu deger çok düşük sen yinede umutlanma yada geç döllenmede olabilir dedi ama ben umutlanmıştım.Meger ne kadar çok istiyormuşum. Odadan çıkar çıkmaz eşime sarıldım kapıda bekliyordu.Hamileyim dedim,şaşırdı ama cok sevindi.Eve geldik mutluyuz falan oturduk film izledik sonra yattık.Sabaha karşı saat 8,bi ağrıyla uyandım hemen yatağa baktım çünkü bu ağrı çok tanıdıktı.Regl olmuştum!Ama ben hamileyim adet olamam diye bağırdım. Eşim uyandı ve bu kanama ne dedi Bende bilmiyorum dedim. Hemen hastaneye gittik tekrar beta istedi doktor,yaptırdık ve sonuç çıktı doktorun odasına gittik ve değer 6'ya düşmüştü. Kimyasal gebelik dedi bi süre dinlenmemi söyledi.1 günde ne hayaller kurmuşum mahvoldum çünkü. Neyse öyle böyle geçti 1 ay.Diğer adet zamanım geldi bu sefer 4 gün geciktim ama test yapmıcaktım kararlıydım.Eşime söyledim deli hemen test almaya gitti.Yaptım testi ama umudum yoktu bu sefer hiç.Oda ne ? Anında çift çizgi.Inanmadim.Bu test yanlış git bi tane daha al dedim.Onuda yaptım ve yine anında cift çizgi.Ben ağlıyorum mutluluktan bi yandan korkuyorum deli gibi ya yine aynısı olursa..Bu sefer olmuştu, hamileydim.Gel zaman git zaman güzel geçti hamileliğim taki 27.haftaya kadar. Kasılmalarım vardı ve bu hoş değildi doktoruma göre rahim ağzı kısalığı başladı hiç kalkmadan yatman gerek erken doğum riskin var dedi.Kaynanama geçtim bende orda yattım dinlendim Allah razı olsun bebek gibi baktı bana.Neyseki sonraki muanemde rahim ağzının daha iyi durumda olduğunu ama yatmaya devam etmem gerektiğini söyledi.Kendi evime geçtim ara ara kalkıyordum yemek yapıyordum bilindik işler.33.haftada sabah kalktıgımda iç çamaşırımda gereğinden fazla su gibi bisey vardı,içime kurt düştü hastaneye gittim.Alttan muane etti beni eliyle.Rahim ağzı yumuşamış 1 cm açılman var ama bu hastaneye kabul etmiyoruz ileri derecede prematür bebekleri dedi eğitim araştırmaya daha iyi diyip postaladılar beni. Eşimi cagirdim hemen geldi beni aldı ve eğitimaraştırma hastanesine gittik gidene kadar açılma 3 cm olmuştu.Hemen alttan muane edildim ordada 3 cm dediler serum bağladılar ciğer geliştirici vuruldu.Doğumhaneye götürdüler beni ben aglamaya basladim henuz cok kucuktu bebegim.Nidicard diye bi ilaç vardı 20 dk arayla 5 tane içirdiler yine serum bağladılar ve bu arada 8 kere elle muane etmeye devam ettiler.Ilerlemeyen açılmayı zorla ilerleticeklerdi.Sabaha kadar kaldım doğumhanede açılma ilerlemeyince beni riskli gebe polikliniğine yatırdılar 1 hafta nst ilaç şeklinde devam ettim.34.haftamda ilaçları bırakıyoruz artık riski atlattin doğum olsa sadece kuvezde kalır bi süre dediler.Ben daha fazla kalmak istemeyince imza karşılığında çıktım evime geldim.Hic durmadım dışarı çıktım gezdim,temizlik yaptım bebek alışverişine çıktık.21 eylülde anneme gittik öyle oturmaya eşimle.Bacaklarimin arasına bıçak saplanıyordu sanki o kadar ağrım vardı ve ishal olmustum.Doğum yakın dedim kendi kendime.23 eylülde evlilik yıl dönümümüzdü eşimle.23 eylül sabahı kalktım kahvaltımı yaptım etrafı toparlarken bu ağrı canımı sıkmaya başlamıştı.Hastaneye gittim ve alttan muaneye aldılar yine.Doktor açılman 5 cm demez mi.Sevinemedim pek 40ı görmek istiyordum bi yandan da evlilik yıldönümümde doğucaktı 1 günün 2 değerli anlamı olacaktı neyse odaya aldılar beni 2de damar yolu açıldı kan alındı vs.Nst falan derken alttan muane edilmekten kanamam başlamıştı artık.Açılma ilerlemiyordu,ebe nst sancıların çok güzel ama açılma ilerlemiyor dedi üzülmüştüm çünkü ağrım vardı.Suyunu patlatalım dediler patlattılar.Sancilar yatakta çekilmez oldu deliriyordum.Plates topunda hareketler,yürüyüşler, eğilmeler,sıcak duşlar derken tam açıklıkla yatağa geçtim.3 ıkınmayla akşam 10da dünyaya geldi minik turtam❤ şimdi 19 günlüğüz 👼.Sizlere bu yazıyı yazarken ayağımla da beşiği sallıyorum 😂 sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz kızlar,bilgim dahilinde dönüş yaparım.Bu arada happykids kullanıyorum ama burdanda kopamadım 😀Bu güzel duyguyu bütün isteyen arkadaşlarıma tattırsın inşallah Allahım.Kusura bakmayın uzun oldu ama 9 ayı 2 satırla bitiremezdim dimi ama 😂 Öptüm hepinizi 😘😘
CanNurdan Hazelkrnz ne güzel bir hikaye hiç sıkılmadan okudum ❤️ Allah analı babalı büyütsün size bağışlasın yavrunuzu
YeterK Hazelkrnz Gözünüz aydın. Rabbim acısını göstermesin, hayırlı evlat olsun inşallah. 😊 Sanırım Kanuni de doğum yaptınız. Biraz bilgilendirir misiniz ? Doğumhanesi, sancı odası, ebeleri falan 🙏
Fasulyem22 Hazelkrnz hayırlı olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ben birşey sormak istiyorum yenidoğan be ekler gerçekten uyumuyor mu hiç. Kaç saat uykusuz kalıyorsun
Masal8013 Hazelkrnz benimde erken doğum riskim var acaba kaç kilo doğdu bebisiniz hayırlı olsun Bu arada😀
Simge24 CanNurdan meraba bende suan 6. Haftadayim ama degerim 1671 cikti haftaya gore dusukmu doktor bana 5000 olmasi gerekiyor dedi acaba bisey olabilirmi
Cilek_kentli MasaAllah Rabbim bebeğinizi size bagislasin. Çok güzel bir hikâyeniz var😊 InsaAllah bizim de buraya yazacak hikaye zamanımız gelir🤲
Hazelkrnz YeterK Malesef canım 33.haftamda oraya gittiğimde kabusu yaşadım diyebilirim..Kişiden kişiye değişir ama hiç beğenmedim.Kalabalik bi sancı odası çaresizce birbirine bakan gebe arkadaşlar ve aynı odada 4 kişi aynı anda çatı muanesinde.Ordan çıktığımda kendime gelemedim bi süre o çığlıklar aklımdan hiç çıkmadı.Telefonumu falan herşeyi aldılar çok yanlız hissettim kendimi.Beylikdüzü devlet hastanesinde yaptım ve çok beğendim 1 oda bana aitti plates topu vardi ve telefonum yanımdaydı doğuma kadar doğumdan sonrada kızımla resim çekinip eşime atmıştık 🤗
YeterK Hazelkrnz anladımm. Beylikdüzün de takipli miydiniz peki yada daha önce gitmiş miydiniz hiç ? Doğumda direk gitsek alıyorlar mı ?
Hazelkrnz Fasulyem22 Ufak bir sarılık atlattık 1 saatte bir kaldırıp emzirmem gerekti o yüzden ilk hafta hiç uyumadım diyebilirim neyseki çabuk atlattık.Sonra sütüm yeterli olmayınca mamaya başladım oda kusma yaptı bende kusmuğunu yutar diye korkuma uyuyamiyorum yanımda kimse kalmıyor gece ama gündüz kayınvalidem geliyor uyuduğu zaman o bakıyor bende uyuyorum bebeğim uyanınca uyandırıyor beni.Suan aralıksız 2 2 bucuk saat uyuyor
Rbysf Hazelkrnz bende 37+6haftaligim sancılarım sıklaştı ama acilmam ilerlemiyor ayni duruyo bugün kontrolde yine baktılar
Dudu_Ozer Hazelkrnz ne güzel bir doğum olmuş Allah acı cektirmeden bütün hamilelere doğurmayı nasip etsin inşallah 🙏🙏🙏 bizde bekliyoruz halen erken doğum riski ortadan kalktı şimdi de gelmiyor bizimkisi bende kucağıma alacağım günü dört gözle bekliyorum 😍