Arkadaşlar aranızda hamilelik sürecinde kum döken var mı? Dün şeker yüklemem yapıldı idrar testimde kana rastlandı bugün de doktoruma randevum vardı o da tekrar bir test istedi sağlık ocağında yapılan testten emin olmak için sonucunu aldım ama doktoruma gösteremedim mesai saati bitimine anca sonuç alabildiğim için. Aile doktorumuzda sonuçta enfeksiyon ve kum var doktorun ilaç tedavisine başlayacak dedi mecburen pazartesiyi bekleyeceğim şuan. 24+4 günlük hamileyim bebegimde bir etkisini görmedi doktorum ama yinede içimde bir ukte kaldı. Başına böyle birşey gelen var mı?
    Nebht-74 ben kum doktum ama enfeksiyonum yoktu. Bol su ictim ve yuruyus yaptim. Cok faydali oldu. Doktorum bobrek agrim olursa diye ilac vermisti onu hic kullanmam gerekmedi. Eger enfeksiyon varsa antibiyotik mutlaka kullanmalisiniz. Kullanmamaniz daha riskli cunku
      tgbasaritas teşekkür ederim. Su icmeyi ihmal etmiyorum aslinda ama neden oldu anlamadim. Yürüyüş yapiyorum sadece platese de gidiyorum haftada iki gun yuruyusu aksatiyorum onda da zaten hastaneye kadar yuruyorum diye pek onemsememistim simdiye kadar acikcasi. Demek ki aksatmamak gerekmis :) aile doktorumla kendi doktorum tahlil sonuclarimda genelde farkli seyler soyluyor umarim doktorum daha ic acici seyler söyler pazartesi. Peki bebeginizi etkilemis miydi sizin ? Bebegimde etkisini gormedi gelisimini falan herseyini gayet iyi buldu ama aile doktorum erken dogum riski olabiliyor kum dokerken dedi korkuyorum biraz.
        Nebht-74 ben dökuyorum.bir sorun olamayacağını söyledi doktorum annemde dökmüş kuzenimde hamilelik döneminde dökmüş
          Nebht-74 hamilelikte kum dokme sık gorulen bisey. Kum dokme bebegi etkilemiyor. Ama tas olursa idrarda kan yada cok sancilariniz olursa erken dogumu tetikliyormus. Bol su icip kumu dokerseniz bi sorun olmaz. Hem kendi doktorum hemde uroloji doktorum bunlari soyledi. İkisinin dediklerini yaptim cok sukur biseyim kalmadi. Sizin de gecer insallah en kisa zamanda
            tgbasaritas inşallah. Inanın hiç bir belirti yok bende şaşkınım o yüzden sabahtan beri. Doktorum bebekte birşey yok gayet guzel gelişimi dedi ama hastanede yapılan idrar sonucumu kendisine gösteremediğim için mecburen aile doktoruma gösterdim o da erken doğumu tetikleyebilir dedi korkuttu beni.
            Nebht-74 evt idrarimda kanda cikti 27. Haftamda kumda döktüm vajinama igne batar gibi sancilar giriyordu bide bel agrim vardi o sikayetle gitmistim tek dozluk suda eriyen ilac verdi gecti cok şükür kumda bol su tukettim gecti
              yagmur_annesi sadece belimde ağrı oluyor o da surekli degil bazen cok yoruldugumda bazen de durup dururken demek ki onun etkisiymis. Bel agrimdan dolayı gittigimde doktora tahlil yapmamislardi hamilelikte olabilir demislerdi. Suyu hic ihmal etmemeye devam o zaman 😊😊çok teşekkür ederim bu arada 🤗🤗
                Ilknur_emin az ya da çok döktüğümü bilmiyorum dediğim gibi bir belirtim yoktu. Sadece hafta ici belimde ağrı olmuştu. Öncesinde de aynı sekilde agrim olup doktora gittigimde hamilelige baglamisti doktor.
                Nebht-74 Çok geçmiş olsun enfeksiyonum yoktu ama 23 haftada kum döktüm dr ilaç verdi ben kullanmadım bol su ve hareketle döktüm geçti gitti şükür
                  Pinkbabe teşekkür ederim 😊 pazartesiye kadar bol bol su iceyim yuruyusumu iki kat yapayim. Belki benimde ilac icmeme gerek kalmaz 🤗🤗
                    Nebht-74 merhaba kardeşim ben geçen yıllar 3 taş düşürdüm ailede genetik bizde . 7-8 haftalarda böbrek ağrım çok oldu ve dr gittim ultrasonda kum döktüğünü söyledi dr . Başka ilaç falan vermedi sadece ağrım olduğunda parol içebileceğimi söyledi . Ara ara ağrım oluyor fazla olduğunda parol alıyorum . Ayaklarını üşütmemekte dikkat et . Geçmiş olsun .
                      Ayzem_25 bende hic bir belirti yok ordan aklim cok karıştı iste benim. Kesin talimatlar icin mecbur pazartesiyi beklicem. Teşekkür ederim bu arada 😊😊