Yagmurferdic
Selamünaleyküm arkadaşlar. Ben gebelikten öncede çok katı yahut sağlıksız bir şey tüketirsem zaten hemen kabız olurdum. Hamilelikte demir ve vitamin takviyesi almaya başlamıştım ve o zaman 2. 3. Aylarıydı demir degerlerim aşırı düştüğü için erkenden verdiler takviye. Yediğimi hazmedemiyor, sürekli ve sürekli kabız oluyordum ağlatacak kadar ciddiye dönünce bir gün almadım demir takviyesi baktım kahvaltıdan sonra sindirdim hazmettim midede yanma falan olmadı. Sabah ve akşam aç karna alıyordum. Akşamına da almadım bi baktım yavaşta olsa normale dönüyor. Sonra doktoruma danıştım. Beslenmene dikkat et 3 hafta ara verelim dedi. Öyle yaptık. Bakın mutlaka faydası vardır bu vitamin takviyelerinin ben kullanılmamalı diyemem haddime değil fakat 3 haftadır ne bir yanma ne bir kabızlık. Ve armut, yeşil elma, incir. Bu üç meyve özellikle armut ve incir. Yanı o kadar şikayetlerim yokoldu ki. Armut mükemmel gazı alıyor midedeki. Mideyi rahatlatıyor gerçekten. Tabi ben köyde olduğum için burdan topluyoruz marketteki de verir mi aynı etkiyi bilmiyorum. Demem o ki arkadaşlar bütün hamilelerde aynı şikayetler var. Hep diyorlar hamilelikte oluyor normal. Allah doğayı mükemmel bir denge de yaratmış hamilelik doğum vs kaldıramayacak yada bu kadar rahatsızlık yaşatacak şeyler değil bence yapay her şeyin bunlarda etkisi var. Doğa kaldıramayacağı bir acıyı vermez yani. Doğaldan gidince Rabbım şükürler olsun öyle rahatladım. Size de aynı sıkıntıları yaşayan mutlaka vardır diye yol göstermek istedim. İnanın yüzümün rengi bile yerine geldi. Sürekli kabız halsizlik bulantılar. Şuan dediğim düzende elhamdülillah pamuk gibi hafifim. Önümüzdeki cuma kontrole gideceğim sonra tekrar aktarım bildiklerimi. Sevgiyle kalın