Merve_Er Tokluk şekeri kahvaltıdan sonra mı yoksa öğle yemeğinden sonra mı bakılması daha uygun ve tokluk şekeri en fazla kaç çıkmalı bi bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
mnli Merve_Er ben şöyle ölçüyorum sabah ilk lokmadan 1 saat sonra ölçüyorum 130un üzerinde ise 2 saat sonra tekrar ölçüyorum aynı şekilde bir de akşam yemekten sonra ölçüyorum eğer yükselmişse yürüyüş yapıyorum ya da evin içinde hareket ediyorum
Rneslihan Tokluk şekeri ilk lokmayı ağzınıza aldıktan 1 saat sonra bakılıyor. 140 ın altında olması gerekiyor .140 üzeri yüksek şeker demek
Ecelif Canım ben 10 yıldır diyabet hastasıyım kahvaltı bittikten 2 saat sonra 140 altında olması gerekiyor tokluk şekerinin
ikiprensesannesiii Ecelif eskiden 1.saatte 140lı değerler normal sayılıyordu ama ilaç firmaları geliştirdikçe ilaçları referans aralığını da düşürdüler malesef 😞
ikiprensesannesiii 1 saat sonra 145 in 2 saat sonra da 120 nin altında olması gerekiyor. İkisinin de yüksek olması şekerin belirtisidir iki doktor da doğru söylemiş ☺️