Betus18 epidural yöntemi ile sezaryen yapılmıyor epidural sadece agrı kesme yöntemi imiş spinal ise Bi aneztezi yöntemi yine belden iğne uygulaması şeklinde spinal de 30 saniye de etki ediyor belden alt tarafın tamamen uyuşuyor ve etkisi 3 saatmiş 1 saati sezaryen de geçiyor muş zaten ameliyat sonrası yüksek acılar içinde 2 saat aneztezi devam ediyormuş 2 saat sonunda yavaş yavaş ağrılar başladığında iğne ile damardan seruma agrı kesici katılıyormuş ya da benim gittiğim hastane de ağrı makinası varmış boy kilo oranımıza göre ağrı kesici otomatik ya da bizim elimizde kumanda gibi tuşla agrı başladığında basmak suretiyle agrı kesici geliyormuş makina dan yani kısaca spinal sezaryen de epidural normal doğum da uygulanıyor bir de bana anestezi doktoru arkadaşım en rahatı sezaryen için spinal artı epidural istiyorum de 3 saat spinal in etkisi ile durursun sonra da epidural uygulat çok rahat geçer dedi hastanedeki aneztezi doktoruna sordum spinal yeterli ağrı makinası ile spinal sonrası ağrınız kalmayacak zaten dedü