Ebrars Merhaba canım. 18. Haftamda serklaj oldum şu an 37 haftalığım, önümüzdeki hafta sezeryan olacağım hayırlısıyla☺️ Ameliyat öncesi yapman gereken çok bir şey Yok zaten öyle zor bir işlem değil genel anesteziyle 15 dklık bir işlem ama bazı doktorlar spinal de yapabiliyor. Çıktıktan sonra bir saat kadar adet ağrısı şeklinde ağrın olabilir ayrıca biraz kanaman oluyor, bu kanama bir hafta on gün kadar devam edebilir, bu normal ama gittikçe azalması lazım daha uzun sürerse sıkıntı. Dikiş sonrası ilk bir ay hiç kalkmadım ben sürekli yattım suyumu bile kendim almadım hiç bir iş yapmadım. Sonrasında yavaş yavaş arada bir oturmaya başladım evin içinde biraz dolandım kendime beş on dk sürecek şeklinde yemek falan hazırladım ama yine de uzun süreli ayakta durmadım hiç, yürüyüş falan zaten yasaktı. 28. Haftadan sonra kısa mesafeli oturabileceğim yerlere dışarıya da çıktım mesela eşimle yemek yemeğe Ya da arkadaşlarımıza misafirliğe gittik gibi. Ama bazı dikiş atılanların Doğuma kadar hiç kalkmadan yatması gerekiyor. Bunu doktoruna sorman lazım. Bunlar dışında temizliğe ve enfeksiyon kapmamaya çok dikkat et. Günlük çamaşır değiştir, ben her gün sirkeli suyla sildim ve çok faydasını gördüm. İlaçlarını aksatmadan kullan. Ve moralinin iyi olması gerekşyor, stres yapma pozitif düşünmeye çalış. Ben bunları yaparak 38. Haftama giriyorum yarın, erken gelmesin diye uğraştığımız bebeğimin şimdi de hiç doğmak ister gibi bir hali Yok ☺️😉sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım yine