Fatihzhraaa Bu zikir yapmayı ihmal etmekten ya da yorgunluktan kaynaklanıyor olabilir. Yatmadan önce hadislerde belirtildiği üzere tıpkı Rasulullah'ın asw yaptığı gibi ayetel kursi okuyun, daha sonra ihlas, nas ve felak suresini okuyup iki elinizi birleştirin ve avucunuza üfleyin kuvvetli bir şekilde. Daha sonra elinizi yetiştiği yere kadar vücudunuza sürün/mesh edin. Eğer böyle rüya bir daha görürseniz kimseye anlatmayın, çünkü bu tür rüyalar şeytandandır. Uyandığınız zaman da hadisteki gibi;
“Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya görünce, sol tarafına üç defa tükürsün; şeytanın şerrinden de üç defa Allah’a sığınsın; yattığı tarafından da öbür yanına dönsün”
| muslim rüya 5
Veya şu duayı yapabilirsiniz ezberlemenize gerek yok ekran görüntüsü alıp da okuyabilirsiniz;
İmam Malik’den rivayete göre; Halid İbn Velid Peygamber'e: gelerek “Ben uykuda iken korkutuluyorum, ne yapmamı tavsiye buyurursunuz?” diye sormuş, Peygamberimiz de ona şu duayı okuyup Allah’a sığınmasını tavsiye etmiştir:
Okunuşu: “E’uzu bi-kelimatillahit tammeti min ğadabihi ve ‘ıkâbihi ve şerri ‘ıbadihi ve min hemezati’ş şeyatini ve en yehdurun.”
(Yehdurun'daki h kalın olarak okunacak kh şeklinde yani)
Anlamı: “Allah’ın eksiksiz, tam olan kelimeleri ile O’nun
gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve beni kötülüğe atan beraberliklerinden yanımda hazır bulunmalarından Allah’a sığınırım!”
| Malik, Şi’r, 4; Taberanî, el-Mu’cemü’l-Evsat, No:931
İnsheallah faydalı olur 🤗