Anneyimmmmm haklısın herkesin kafalar karışık ben yaşadığımı anlatayım
İlk bebeğim de şeker yüklemesi neden var diye Dr sorduğumda eğer şekerin yükselir ve sen bunu bilmezsen bebeğin iç organlarını çürütüyor dedi dolayısıyla hasta bebek doğumu doğmadan ölümü gbi gerçeklerle karşılaşırsın dedi 9 yıl sonra şimdi tekrar hamileyim Karatay çıktı diye yaptırmak istemedim sağlık ocağındaki ebemle görüştüm konuyu üniversite de bir arkadaşının tezinin şeker yüklemesi oldupunu ama Karatayı aylarca araştırmış bir tane deney vaka hiçbir bulguya bilgiye ulaşamamış öğrenci, yani diyoki Karatay sadece farazi konuşuyor hiçbir bilimsel dayanağı yok şekeri yükledi hastanın bebeği hasta oldu sonrasında abu oldu gbi hiçbir baka inceleme yokmuş sakın inanmadın aldanırsın dedi ebem bende çok güvendiğim için yaptırdım
Açlık 90 tokluk 151 çıktı sınırdaymışım insülin kullanmamak için çok dikkat etmeniz gerekiyor dediler ben nasıl korktum çok çok dikkatle ölçümlerimi yaptım devamlı takibi yaptım ve insülin almadan sadece dikkat ederek bebeğimi korumuş oldum çok şükür Dr a dedim eğer yaptırmadan nolurdu bilmicektin ve bütün yaz karpuz kavun tüketim üzümler şeftaliler tüm şekeri yüksek meyvelerden sende bebek de sıkıntıya girecektiniz
Hayatında hiç mi iki tabak tatlı yemedin yükleme de aynı şey anlık doz olarak alıcak sın ki ölçümler bize doğru bilgiyi versin o yüzden ben inanıyorum eskiler böyle bişey yaptırmadık biz diyorlar ve eski bebek ölümlerininde neden olduğunu bilmiyorlarmış nazar öldü vs diyorlar çocuk çok kilolu nazar oldu diyorlar oysaki şeker hastası olarak doğmuş masum bebek ama bilinmiyor işte
Umarım feyz olur yazdıklarım hala şüphesi olan netten çok geniş araştırsın herkese sağlık diliyorum 😘🙋🏻♀️