ece_eliza rica ederim canim.. Vatandaslik islemleri daha farkli oluyor, dogum iznindeyim, izinde olmasam ayrintili arastirir daha rahat cevap verirdim ama genel olarak bildigimi soyleyim.. Onceden Turk vatandasi olup sonradan yabanci vatandasliga gectiysen ,mavi kartlilar kutugune kayitli yabanci vatandas oluyorsun, ama bebis babadan dolayi Turk vatandasi olur, bebise Turk kimligi verilir.. Eger ikinizde mavi kartliysaniz, bebis mavi kartlilar kutugune kayitli olur, mavi kart kimligi verilir. Hem Turk hem yabanci vatandas olarak coklu vatandassaniz, once Turk kimligini alir, İl nufus ve vatandaslik mudurlugunden bebis icin cifte vatandaslik talebinde bulunursunuz..Siz esinizle birlikte nufusa dogum raporuyla gidin kuzum, kaydinizin sistemden incelenmesi lazim onlar ayrintili yonlendirir.. www.nvi.gov.tr adresindede dogumla vatandaslik kazanmadan cifte vatandasliga kadar hersey yaziyor kuzum , ben senin icin ilgili alani kopyalayip gondercektim ama internetim cok iyi degil sayfayi acamadim. Birde Turk Vatandasligi Kanunu mevzuatindada soruna cevap bulursun kuzum, ben 11 yillik nufus memuruyum ama sık rastlamadigimiz icin cifte vatandasa unuttum biraz bilgileri, mevzuatin yerini hatirliyorum sadece. Son olarakta canim cocugu yazdirdiktan sonra nufustan Formul A(Cok dilli dogum kayit ornegi) al, bunu vatandasi oldugun diger ulkede cocugu yabanci makamlarda kayitta kullaniyorsun, bu belge 7 dile cevrilmis uluslararasi gecerli belge hukmunde oluyor,bu belgeyide kaymakamlik yazi islerinden apostil yaptir, hayirli olsun bu arada bebisiniz, opuyorum..