Ebiyim Ben de doğum hikayeleri okuyup yazmayı bekleyenlerdendim. Bilenler bilir benim bebiş hep kilolu gitti ve en son 4800’ü görünce daha 37. Haftada zorunlu sezaryen yoluna gittik ve 38+0’da eşimin de doğum gününe tarih aldım. Doktorum 39. Haftayı bekleme yolundaydı fakat 38. Hafta da uygun olduğu için ikna edebildim. Buradan okuduğum doğum hikayeleri sayesinde cesaretliydim. Hastaneye gidene kadar hiç heyecanım yoktu. Hastane önlüğü giydim damar yolum açıldı gereken bilgilendirme yapıldı ve bekleyişe geçtik. O zaman bir heyecan oldu bende ama etrafımdaki o kadar insana ( annem, babam, kayınvalidem, kardeşim, 2 arkadaşım ve eşim) güçlü görünmeye çalışmak beni biraz zorladı. Annem için dayanıyordum. Ağlarsam biliyordum ki ağlayacak. Beni hazırlamak için herkesi odadan çıkarttıklarında saldım kendimi içimdeki o duyguyu attım. Hastane yatağıyla doğum haneye giderken kendimi biraz tuhaf hissettim. Annem beni öptü ve eşimle beraber ameliyathanenin yolunu tuttuk. Ameliyathaneye eşimi almadılar maalesef. İçeri girdim. 15 dakikada bir tansiyonumu ölçmek üzere makineye bağladılar. Sonra anestezist geldi. Sedyede eğildim eğer bu pozisyonu korursan tek seferde biter işimiz dedi. Orada bir hemşireden elimi tutmasını istedim böylece birinden güç alabilecektim. Eğik durdum tek seferde bitmesi için derin nefesler aldım. Kalça iğnesinden tek farkı ilacın damarlardan aktığını hissetmek o kadar. Sonra hemen bacaklarımı sedyeyle koydular. Sadece o sırada ben hissediyorum dokunmaları dediğimde dokunmaları hissedeceksin ama acı hissetmeyeceksin dediler ben ısrarla hayır bende hiç his kaybı olmadı dedim. Sonda taktık hissettin mi dediler o zaman anladım ne demek istediklerini hiç hissetmemiştim 😂 sonra bacaklarım git gide ısınmaya başladı. Sonra parmaklarımı bile oynatamıyordum ki tatlı doktorum geldi. Tontişi artık göreceğimiz için mutluyduk. 10.15’te anestezi yapıldı 10.32’de minik kuzum doğdu. Ağlama sesinden önce belki 1-2 saliselik o anda ağlama sesi bekledim ve anlık korku kapladı içimi ama hemen o an ince bir ağlama sesi yayıldı bütün odaya. Nasıl şükürler ettim. Herkes kızımı görüp seviyor tombiş diye seviyorlar ama ben göremiyordum en sonunda kıskanıyorum ama ben de görebilir miyim artık diye seslendim doktoruma. Ağzını burnunu siliyorlarmış meğer. Yanağıma bastırdılar kızımı. Hemen ilk söylediğim şey fotoğraf oldu 🙈 nasıl şartlamışsam kendimi direk fotoğraf istedim. Fotoğrafçıyla anlaşmamıştım ama o anın da Hatırası kalsın istedim. Çok şükür güzel bir fotoğrafımız da oldu kızımla 🤗 getirdiler yanıma pamuk gibi bir şey. Allahım bu benim mi dedim. Sonra götürdüler yanımdan. Bekliyorum ki hemen 10 dakikaya dikecekler beni çıkacağım. İçimde bir şeyler oluyor hissediyorum ama sanırım yarım saat daha kaldım ameliyathanede. Bu arada başımda bir hemşire sürekli nabzımı ve tansiyonumu kontrol etti. Midem çok bulandı benim. Kusacak gibi oldum ama kaslarım çalışmadığı için öğüremedim ve sadece öksürmekte derin nefes almak arasında bir şey yaşadım orada. Sürekli bulantı iğnesi vurdular bana en son 5. Dozda geçti derken 15 dakika sonra yeniden bulandı. Bu defa sakinleştirici verdiler. Başım döndü uyuyabilirsin dediler. Bebişi görmek için uyuyamadım ama o beni sakinleştirmişti. Sonrası dikişler atıldı. Son tansiyon kontrolü yapıldı ve yatağıma aldılar. Sürekli ağrı kesici verdiler. Ve dikişlerim ertesi günü hafif ağrıdı. Başım ve belim hiç ağrımadı. Beni zorlayan sadece doğumdan önce ki 8 saat ve sonrasında ki 5-6 saat aç ve susuz kalmak oldu. Sadece çok fazla bulantı için ilaç aldığımdan ya da narkozdan bilmiyorum çok titremem oldu istemsizce deli gibi titredim. Ama üşüme yoktu sadece titriyordum. Yarım saat sonra o da geçti. Dikişlerim atılırken ben seneye bir tane daha doğururum derken buldum kendimi 🥰🤗🤪 Allah herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah.
Yasmin0- Ebiyim bizim bebis de önden gidiyor ve sanırım bizde zorunlu sezaryan olcaz ilk olduğu için biraz korkuyorum. 35. Haftadayiz 😊
Ozican Ebiyim Allahım analı babalı büyütsün ben bir şey merak ediyorum odaya götürdüklerinde sizi ilk sizin kucağınıza mı verdiler bebeğinizi?
Premsescik Ebiyim sağlıkla büyüt canım mide bulantısı banada olmuş ögürdü gelmişti doktor içimi temizledikleri için oldugunu söylemişti bn ağrı kesici yiyememiştim alerjimden dolayı cok zor geçti bnm için günler cok şükür toparladık bnde spinal oldum sende hiç baş ağrısı varmı baş ağrısı yapar diyolar spinali
Mrv_ycgl Yasmin0- ne kadar önde gidiyo canım. Bizim de kafası önde gidiyo sezeryan yapar misiniz dedim duruma göre dedi ayy inşallah yaparlar😂
Esra7814 Yasmin0- kaç kilo suan peki canm bizde önden gidiyordu en son 35 oluyoruz yarn kontrole gidince öğrenicem kilosunu
Uykucukus Yasmin0- öncelikle bir maşşallaj tombiş bebişine hayırlı ugurlıu olsun bahtı açık olsun inş 🤗
Ebiyim defne55 önümde perde vardı görmedim ama baskı yapmış olabilirler çünkü bi ara midem bulanıyor dediğimde baskı oluyor şu sıra normal demişlerdi.
mmrv defne55 Merhaba bende epidural sezaryen oldum.. ve evet odaya geldikten sonra 2 defa karnima bastirip hatta alttan da 2 parmak sokup kani disari attilar ama cok az acidi cunku hala uyusuktum.. Hani korkup.merak ediyorsan diye dedim endiselenme dayanilmayacak bisey degil:) ben hatta hemsirler geldiginde ya yapmasaniz olmaz mi dedim onlarda yaparsak rahatliycaksin yoksa senin icin zor olur dediler bu arada herkese yapmiyolarmis yani benim icimde biriktigi icin bazisinin kendiliginden geliyormus.
SalihaSomuncu5 defne55 bana yari ayilirken bastirdi kadinin biri. Yada baygindim ilk bastirmalarinda bilmiyorum o aciyla yari ayilip kadini hep tirnaklamisim cirmalamisim ellerini kollarini bagiriyodi bana kendime gelmeye calisiyorum ben hatirlamiyodum bile. Zorla beni iki kisiye tutturdu kollarini tutum dedi bastirmak istedi gene tirnakladim onu hatirliyorum ne hali varsa gkrun dedi birakti kanamasi yok birakin nolursa olsun dedi. Kanama olsa bastirmicakti sanirim. (Devlet hastanesiydi) muameke ondan boyleydi
Kubra9595 Allah anali babali büyütsün sag saglim almissin kucagina. Dogumca kac kilo kac cm dogdu acaba
Ebiyim Ozican ameliyathanede yanağıma bastırdılar ama odaya getirdiklerinde pusetle getirdiler odayı boşalttırdılar emzirmeyi göstermek için. Bebek hemşiresi kaldı yanımda emzirmeyi gösterdi. Tabi süt olmadığı için ilk etapta ememedi bebek. Ama ilk emzirmek için bana verildi.
Ebiyim Premsescik bana doktorum direk kahve önerdi bol su ve kahve içeceksin dedi zaten ağrı kesici yaptılar. Yemek yememe izin verildiği andan itibaren ben sadece su istedim. Birden su içmeme izin vermediler bulantı yapmasın diye. Olası kusmada öğütmeden dolayı dikişlerin zorlanmasını istemiyorlar. Ben de 1 bardak su içtim 5 dakika bekledim sonra 1 bardak daha sonra yine aynı şekilde susuzluğum gidene kadar böyle devam ettim. Sonra eşim koyu bir kahve aldı bana büyük boy. Ben çok su tükettim o ilaçları vücuttan atmak için o yüzden başım ağrımadı çok şükür. Bu arada bugün 10. Gün bitti
Ebiyim Esra7814 4kilo 25 gram doğdu bebiş bizi biraz yanılttı 🤗 hastaneden çıkarken 3850’ye düşmüştü.
Ebiyim Esra7814 ultrasonda 37. Haftada 4800’dü 4500 gibi doğmasını öngördü doktorum ama ters köşe yaptı ve 4025 doğdu. 🤗
SevgiIbrahim Ebiyim bulanti yapilan igneden oluyorr cnm bendede oldu soylemesi ayip ogurdum kuscam sandim. Dediler rahat ol kus. Kusamadim ignenin ilacin etkisi bogazina geliyoo
Misskokulumm Ebiyim ayy perşembe ben de zorunlu spinal sezeryan olcam sayende cesaretlendim allah bağışlasın minnoşunu da kuzum🥰😍😍
Ebiyim Misskokulumm ay valla hiç heyecan yapmadım. Masaya yatınca dedim yapacak bir şey yok kızım sakin ol ve bu anın tadını çıkart. İlk bu ve sen anne olacaksın birazdan dedim.
Kubra9595 Ebiyim masaallah prensese annesi... Baya yanilmada olmus ultrasyonda genede tontikmis ama 🤗
Sezen2006 Ebiyim Okuduğum en güzel doğum hikayelerinden biri, cuma sabahı 6:30 da yatışım yapılacak spinal sezeryan olacağım bende inanılmaz cesaret verdin bana, sağlıkla büyütün yavrunuzu 🙏🏻🙏🏻🥰
Mrv_ycgl Ebiyim kaçıncı haftadan beri önde gitmeye başlamıştı. Bizimki 24 haftadan beri 2 hafta önde gidiyo bazıları dengelenebiliyomus ama sanmıyorum ben öyle gidicek heralde
Meryemaaa Ebiyim bizimde üç hafta önden gidiyor doktor genetik olabilir dedi ama yine de doppler ultrason la bakılmasını önerdi size de söylemiş miydi böyle bisey
Aysesirac Ebiyim benimde şuan 35+2 bizimde 3 hafta önde kafası ve 34 haftada kilosu da 2781di bakalım nasıl olacak benimde mı erken olur ki içimi korku sardı canım