Tamam Sahtemelek bir tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın,2 tatlı kaşığı pekmez ilave edin,ılıkken tek seferde yutun.Her gece yatmadan tekrarlayın.Yapatsanız mutlaka geçer,geçmiş olsun
Burcu16 Sahtemelek gribim geçince arkasına bendede oldu kuruda değil gayet tıkalı ardı arkası kesilmiyor balın içine biraz limon ve karabiber dök ye sabah akşam 1 tatlı kaşığı Yesende olur. Birde limonun yarım suyunu sık bir tatlı kaşığı nane biraz zencefil ister toz ister doğranan koy kaynat bardağın içine önceden balını koy o kaynayınca süz güzelce iç beni çok iyileştirdi ama sürekli içtim cok geçmiş olsun
Zade Sahtemelek Ada çayını demleyip soğutun içerisine de biraz sirke katın ve hergün gidip geldikçe bununla gargara yapın .. Benim iki günde kesti .. bide ıhlamur bal zencefil üçlüsü ardından için sıkıca sarınıp yatın sonrasında çok daha iyi hissediyorsunuz :) Geçmiş olsun .
ant2602 Sahtemelek kuru kuru öksürüyordum uyku uyuyamadım. Bebeğe bişey olacak diye korkmaya başladım kalktım bir iki tatlı kaşığı bal yedim. Boğazıma çok az vikis sürüp yazma bağladım. Birde ayak tabanına sürdüm çorap giydim. 15-20 dakika sonra mışıl mışıl uyudum 😊çok geçmiş olsun
emosadana İlk Aydan 5. Ayıma kadar hep öksürük problemim oldu. Pekmezden zeytinyağına elma kabuğundan nane limona herşeyi denedim ama fayda etmedi. Göğüs hastalıkları doktoruna gittiğimde astım olduğumu öğrendim .. ilaç tedavisi ile kurtuldum çok şükür. Bence çözüm aramaya doktora gitmekten başlayın. Sonra geç olmasın
filiz08 Sahtemelek bala zencefil rendeleyip yatmadan önce bir tatlı kaşığı ağzınıza atabilirsiniz.Gün içinde de bir kupa kaynar suya iki tatlı kaşığı elma pekmezi atın iyice karıştırın .Dayabileceğiniz sıcaklıkta tam ılıymadan için çok güzel boğaz yumuşatır hemde kan yapar