07052019 hahahaha o kadar ekmekle iyi yine 1.5 kilo ile kurtulmuşsunuz :))) ya çok ilginçler gerçekten. Bilgilerini güncellemeyen doktorlara acıyorum. Light ürün yazmış mesela. Yıllardır binlerce çalışma yapıldı, eger karbonhidrat tuketilmezse yağın kilo aldirmayacagi ile ilgili. Ara öğünler de mesela kilo vermeyi zorlaştıran şeyler. Yemek yedikten sonra insanın zayıflamasıni sağlayan leptin diye bir hormon salgilanir. İki öğün arasında bir şeyler yenirse bu hormonun salgilanmasi durur. Yani iki öğün arası ne kadar uzun olursa o kadar çok salgilanir. Acikmamak için de bu listede yazdığı gibi ekmek değil yağli gıda tüketilmeli. Unlu ve şekerli gıda tuketilmezse yağ kiloya dönüşmez sadece enerji kaynağı olarak yakılır direkt. Hem de geç acikmanizi sağlar. Bilgilerini guncellemis doktorlar bunu yıllardır anlatıyor ama millet dalga geçme peşinde.
Biraz önce kahvaltımı yaptım mesela, bol yağda iki yumurtalı menemen; yağlı, sert olgun peynir, zeytin (sınırsız hem de kibrit kutusu kadar filan değil), çiğ badem ve ceviz, bol zeytinyağlı salata. Bu kahvaltı ile akşama kadar acikmiyorum neredeyse. Çünkü sıfır şeker - bol yağ. Acikmadigim için de ara öğüne ihtiyaç duymuyorum. Yıllardır 50 kiloydum bu şekilde beslenerek. Ama diyetisyenlere kalsa o yağların hepsi çıkmalı..