busragillerden_1 Merhabalar, hamileliğin 36. Haftasında eşimin yanına almanyaya geldik. Sadece 2 hafta sonra bir gece aniden gelen adet sancısı gibi bir sancı ve nişan ile “aha bebişim geliyor” dedim :) sabah beşten 8e dek evde kaldım ama sancılar artınca kv kp ve eşim hastaneye gittik. Eşim alman, biraz kültür ve kuşak farklılığı var annesi ile aramızda ama kadıncağız şu ana dek hep destekçim oldu. Hastane kapısında bana tekerlekli sandalye getirdi. Ebe bizi o halde görünce bunun yürümesi lazım diye dalga geçip kahkaha attı :)) kv diyemedim tabi yürüyeyim diye o kadar ağrı içinde. Neyse açılma sabah 9da 1 cm idi. İlk ebem olan kadın bana açıkçası pek destek olmadı. Zayıfsın yapamazsın doğum iki gün sonra olur diyerek beni çökertti resmen. Sancılar artınca epidural istedim ama 4 cm olması gerekiyor dedi ebe ve ben saat 3e dek sadece 2 cm açıldım :( saat 2.45 de bi türk abla ebemin değiştiğini yeni ebemin çok iyi olduğunu söyledi. Yeni gelen ebe köyün delisi gibiydi :)) italyan kısa boylu kır saçlı bi kadın. Benimle güzel güzel konuşup türkçe kelimelerle beni motive etti. Epidural için açılmaya bakınca yapmayalım, 8 cm olmuşsun bile dedi. Kısacık sürede 8 cm 😍😍 neyse 40 dk boyunca çatalda eşim yanımda ıkındım sancı çektim. Ebem çılgın, elinde çay yapıyorsun oluyor diyo bana 😂😂 lağman yapmadığı için içimden sıcak sıcak kan su kaka çıktı hepsini hissettim utandım 🙈🙈 ben iyice dayanamaz hale gelince eşimin elinden tutup bak kafasına bebeğinin dedi, eşim kafasını gördüm deyince ben o hevesle bir ıkındım bebek yerine kaka geldi yine 🙈😂 neyse olmayacak dediğim anda ayağıma sıcacık bi el değdi, bebeğimin o anki çıkışını malesef kaçırdım :( ama maviş maviş bakan 2740 kg (şekerden dolayı diyet yaptım ve bebeğim 2 hafta erken geldi) bir maria zeynepim doğdu... o sancıların arasında tüm anne adaylarının bebeklerini sağlıkla kucağına alması için dua ettim. Ve tuhaf şekilde sancılar arasında 4-5 saniye uyudum. Hala şoktayım. Çünkü inanılmaz yoruldum. Neyse... Hepinize kolay kısa doğumlar diliyorum... bebişlerimize de sağlık diliyorum 🙏🏻💐