Merhaba kızlar 👋🏻
Bende sizlerle aynı durumları yaşıyorum ve bu süreç gerçekten çok yıpratıcı. Ben şuan 18 haftalık gebeyim. 13+3 haftalıkken birden ağrısız ve yoğun bi kanama geçirdim hemen doktora gittik iğnelerle ilaçlarla kanamam durdu doktor rahim ağzını ölçtüğünde 26.84 mm dedi perinatoloğa yönlendirdi. Perinatalog serklajı uygun görmedi takip edilsin sık sık dedi. Neyse ben haftada bir proluton depot vurunuyordum ve sabah akşam 200 mg progestan içiyordum. 17+4 iken doktora kontrole gitmiştik karnımdan ultrasona bakarken tekrar kan boşaldı benden. Hemen iğne yapıldı kanama durduruldu ve ambulansla ildeki bi hastaneye sevk edildim. Doktor muayene etti rahim ağzı 22 mm olmuş plasenta kısmen aşağıda kanama plasentadan da olabilir kısalıktan da dediler. Yine dikiş önermedi doktor. 2 gün hastanede yattım iğne ilaç serum antibiyotik kullandılar. Taburcu olurken doktor prolutonu 5 günde bir vurun progestanı da fitil olarak kullan dedi. O günden beri yatıyorum bi lavabo için kalkıyorum bide yemek için. Sizce bu durum düzelir mi çok korkuyorum. Ara ara vajinamda batmalar hissediyorum ama rahim büyüdüğü için mi bilmiyorum. Doktorum kesinlikle serklaj önermiyor o da riskli diye. Benim gibi olup bebeğini sağlıklı kucağına alan var mı ? Ya da ilaçlar ve iğnelerle rahim uzunluğu artan ???