Olivkie Hep normal doğum istedim. İlk doktorum iki hafta ileride oldugunu ve bebeğin iri olabileceğini söylemişti. Taşınma nedeniyle dr değiştirdim. Bu sefer iri demedi de bugun (38+3) op denen yuzu karnıma bakan pozısyonda ve 3600gr oldugunu soyledi (bu değişebilirmiş tabi). Pzt gunu yine pozisyona bakacagını ve istersem hazırlıklı gelmemi istedi. Etrafımda herkes riske atmamamı ve sezaryen olmamı soyluyor. Bugun catı muayenesı oldum cok kotuydu... çatı muayenede boyleyse normal dogum nasıl... şimdi çok korkuyorum. Sezaryen olmalı mıyım yoksa beklemeli miyim? Beklersem pozısyonu duzelse de iri de olabilir, yine normal dogum zor olabılır. Kafam karısık😔
Zeynep_eylul Olivkie hepsinin bir zorlugu var bebegin için riskli bir pozisyon mu bu ben anlamadım bende sezeryan olucam perşembe günü Allah nasip ederse kendi istegimle 2. Sezeryanım olucak yani acısı elbette oluyor her bünye aynı degil herkesin farklı oluyo benim catı muaynemde hic acı hissetmemiştim mesela kimisi normal doguma zor diyo kimisi sezeryana Saglıkla kucagına Al insallah bebişini 👏🏻
Caglaak Olivkie senin ve bebeğin icin en iyisine sen karar verebilirsin çoğumuz normal doğum istiyor ama şartlar el vermiyorsa zorlamamak gerekiyor bence
yetimkelebekk-23 Olivkie bende normal istiyodum banada iri olduğu söylendi bebeğimin doğum pozisyonunda ama kanala yakınlaşmıyo inmiyo pazartesi belli olacak hiç tehlikeye atmaya gerek yok omuz takılması olabiliyo oksijen geçişinde sorun olabiliyo sezaryenden daha acılı hikayeler gördüm burda etrafımda her normal doğum da harika olmuyo maalesef
Yrncbci Olivkie bende 31 haftalığım şuan benimde pozisyon olarak yüzü karnıma bakan tarafta doktor dönebilir dedi ama dönmeme ihtimalide var. Sizin kaç haftadan beri o pozisyonda. Benim anlamadığım bebek hep o pozisyondamı kalıyor hiç dönmüyormu
Olivkie yetimkelebekk-23 herkesin farklı bir tecrubesi var... bilemiyoruz ki. İnşallah en hayırlısı olur hepimiz için🙏🏻 Ben iki dogum şeklinden de korkmaya basladım.
Olivkie Yrncbci bnm gecen hafta normaldi ama 39.hafta boyle oldugunu soyledi. Dr yarım saat sonra donebılır dogum baslayınca donebılır veya donmeyebılır dedı Bnm durumum hem pozısyonu hem kilosu (3600şu an)....
Yrncbci Olivkie anladım canım. Canını sıkma sezeryan veya normal doğum farketmez sen ve bebeğin sağlıklı ol yeter. Bende kendim için öyle düşünüyorum.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Filiz12 Olivkie benim bebeğimde 2 hafta önden gidiyor baştan beri 36.haftamızda 3220 gramdı ve doktor Çatı muayenesinden sonra bebek önden gittiği için omuz takılması gibi bi risk var dedi 3500 gramın üstünde normal olur ama zor Doğum olur dedi bazı durumlarda hayırlı olan sezeryan olabiliyor
Filiz12 Olivkie Pazartesi Olivkie Pazartesi kontrolümüz var canım eğer açılmam falan yoksa bebekte 3500 kiloyu geçtiyse evet sezeryan günü isticem zor Doğum deyince bi korktum çünkü
SelmAlper Olivkie bende en başından beri normal istiyordum ama doktor sezaryen olabilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi bebeğim iri normalde 34 haftalık ama kafa yapısı ve boyu baya önden gidiyor son ana kadar bekleyeceğiz eğer ki sezaryen derse kesinlikle normal doğuracağım deyip bebeği riske atmam Allah korusun omuz sorunu olur onu 1 ömür boyu kendimi yer bitiririm neden sezaryen olmadım çocuğu riske attım diye 😔 bence doktorunuz mantıklı bir şeyden dolayı sezaryen diyorsa dinlemenizi tavsiye ederim 🙏