DYM evet kolay bir süreç değil gebelik diyabeti ile gün geçmesini beklemek ama önce moralini bozma çünkü alışıyor insan. Bendede 1. saat 207 çıkmıştı diğerleri normaldi. Evde ölçüm yaptık 10 gün dahiliye dr ve kadın dopum dr ile birlikte kahvaltı sonrası 1. saat ölçümüm diyete yürüyüşe rağmen 157-170 aralarında çıktı hep. Diyetisyene yolluyorlar seni buitün iş orda başlıyor.her öğüne bana 3 dilim çavdar,tam tahıl vs. ekmek verdi, klasik önünde duran herkese verdiği listeyi verdi yolladı. Ben yinede çok bulmuş 1,5-2 dilim yiyordum ekmeği. sonra bi sabah yarım dilim ekmek yedim ceviz yedim 4 tane, 2 yumurta haşladım salatalık domates derken epey doydumda 1 saat sonra ki şekerimde 113 çıktı. Kurubaklalardan nohut yememem gerektiğini öğrendim mesela diğerlerinide sıfır ekmekle 4-5 yemek kaşığı ve yanında mutlaka yoğurt yemeyi, küçük ekşi elmanın ve armutun sabahla öğle arasındaki öğünde yendiğinde cidden şekeri dengelediğini gördüm. Her sabah bir çubuk tarçını suya koyup günde 2 bardak içmenin faydasınıda gördüm. Tatlı krizine de çözüm var 1 dilim bitter çikolata :) insülin kullanmamak için değerlerimi düşürüp bi 10 gün daha ölçüm hakkı kazandım dr lardan bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak. Bu arada sabah evde kahvaltıdan sonra 10 dk yürüyüş akşamda 15-20 dk. Hareketin baya etkisi var. Yoksa insülin verdiklerinde de yine diyet yapacaksın. Ve bu şeker denen illetin sana değil bebeğine zararı var maalesef. Ben hep onu düşünüyorum 🥰 herşey minişlerimizin sağlığı için.