Pinarasil Busraaaa00 bu soruyu hergun bekliyoruz 😂 sabah gozumu acar acmaz aksama ne yapacam dusuncesi beni bitiriyor😂
kimsebilmesindiye Busraaaa00 bende faha onceki yemekle ilgili formu arattiracaktim.basligi gordum.😊 mutluuannee sehriye corbasi guzel olur. Bendede karisik dolma mercimek çorbası. Yarinida simdiden hallettim. hazirmanti yanina bilemiyorum ne gider 🤔
Sermec BamBi canim soganları dograyıp tencere dibine yerleştiriyorsun üstüne palamut ve ya somonları daire seklinde diziyosun üstüne yıne sogan sarımsak dilimlenmiş domates biber ve limon sonra salcalı su içine yag sonra da pilşriyorsun 🙂
Gnll35 Deletedmom6 _annee_ Doç. Dr. Kaya, "Kadınların hamilelik döneminde fazla bakla tüketmesi sonucu bebek sarılık hastalığıyla doğabilir ya da doğumdan 2-3 gün sonra sarılık ortaya çıkabilir. Buna yeni doğan sarılığı diyoruz. Kan değişimi yapılmasını gerektirecek kadar ağır düzeyde sarılık saptanabilir. Klinik bulgular bakla yenmesinden 5 ila 24 saat sonra ortaya çıkar ve sıklıkla 1-5 yaş arasındaki erkek çocuklarda görülür. Hemoliz sonucu gelişen anemi genellikle ani ve çok ağırdır. Böbrek yetmezliği bile gelişebilir. Bakla polenlerinin solunması ya da süt veren annenin bakla yemesi de bebekte klinik bulgulara neden olabilir. Bakla tüketiminde bilinçli ve dikkatli olunmalı" diye konuştu.
Deletedmom6 Gnll35 Alla alla ben her okuduğum yerde bakla ve baklagiller in çök yararlı olduğunu kilo aldirttigini fln okumuştum 🤔 şimdi yiyemeyecek miyim ama çok seviyorum da 😥
Gnll35 Deletedmom6 hamileligimde çok canım istemişti dr um önermedi. Doğumdan sonra yedim 3 kere ve yedikten sonra kızımda ağlama krizi huysuzluk araştırınca 7 yaşına kadar yememesi gereken birşeymiş ve emzirme dönemi boyunca yasaklılar listesinde
mutluuannee Biber dolması yapacağım inşallah üşenmezsem midemde izin verirse 🙈 yanına ne yapacağıma karar vermedim 🤷♀️