AyseMiracCAN ben orda Doğum yapmaya gittim . Aşırı mutsuzdum. Hakkımı da helal etmiyorum. Şehir hastanesi yazısı görünce dayanamayıp yazıyorum maalesef sizler de yaşamayın diye. İlgi alaka süper ebe değil doktor bizzat ilgileniyor fakat ne olup bittiğini sana söylemiyor. Ben çocuğumun taşikardi olduğunu başıma toplanan 4-5 doktorun muhabbetinden öğreniyorum. Asla bilgi verilmiyor ve ihmalkarlık çok fazla. Bebeğimin kalp atışları düştü. Acil sezeryana almaya kalktılar. Giyindim kanlarım alındı başka bir doktor geldi gerek yok sezeryana geri açın suniyi şu şu ilaçları verin bebeği takipte kalın dedi gitti. İnsanın psikolojisi mahvoluyor. Bir karar verin dimi. Biri geliyor başka bişey yapıyor diğeri başka bişey. Doğumhanede herkesin bir odası var o odada sancı çekiliyor. Ve doğumu da o odada yapıyorsunuz. Ama başınız da bir kişi değil 15-20 kişi oluyor. Açıklık muayenesi yapılırken 18 kişinin birden eğilip baktığını gördüm. Ha diyeceksiniz ki zaten doğuruyorsun ona mı takıldın. Ama o an psikoloji çok önemli. Ben şahsen mahremiyete önem verilsin isterdim. Doktorum erkek olabilir kadın olabilir. Bahsettiğim şey temizlik görevlisine kadar seni izlemesi. Pek hoş bir davranış değil. Gebenin psikolojisini hiç düşünmüyorlar. Ve de doğumhanede telefon yasak. İçeri kimse alınmıyor. Ben doğumhaneye giderken en geç sabaha doğururum diyordum dert etmedim ama 3.5 gün kalınca eşimin sesine hasret kaldım. 3.5 gün eşim doğumhane kapısında sabahladı. İçerden çıkan her kişiye durumunu sordum ama bilgi verilmiyor diyor. Ordan çıkarılıp yataklı servise götürülmüşüm eşimin haberi yok bilgi bile vermemişler. Doğumhanenin kapısında 3 saat daha beklemeye devam etmiş. Falancanın yakını kim diye haber edilmez mi ? Yataklı serviste de yani Doğum yapıldıktan sonra anne ve bebeğin kaldığı odalar da çoğu tek kişilik. Bir de ekstra iki kişilik var. Eş kalamıyor bayan refakatçi kalabiliyor sadece. Eşimiz de ziyaret saatlerinde 1 saat görebiliyor o kadar. Odalar herşey çok konforlu. Özel hastaneden farkı yok. Ama ihmalkarlık çok. Ben 40 saat suni sancı çektim. 3.5 gün kaldım o doğumhane de. Açıklığım ilerlemiyor ama sancı veriliyor. Meğer bebeğimin başı çok büyükmüş o yüzden tam oturup açılmıyormuş. Bunu kimse farketmedi. Çok basit bir işlem bunu hamilelik boyunca ultrasondan bile görüp söylerler. Ama kimse bunu söylemedi. En son bebeğimin kalp atışları 3.kez düşünce suniyi falan attım kalktım ben çıkacağım dedim ve benden herşeyi göze aldığıma dair ( yani ölüm ) imza alıp saldılar beni. Sancılarım 2 dk da bir geliyor. Ben dışarda hastane arıyorum. Gittim bir özel hastaneye. Muayene olundum ve bebeğimin başının üst sınırın çok üstünde olduğunu bu yüzden açılmamın ilerlenmediğini ve bebeğin kalp atışlarının çok kötü olduğunu söyleyerek asla normal doğuramayacağımı bildirip sezeryan kararı aldılar. Ve hemen kabul ettim. Şehir hastanesindeki mantık şu : ölse de içi parçalansa da gerekirse orayı yırta yırta da olsa ne pahasına olursa olsun bu Doğum normal olacak ! Ameliyathane ekibinden biri sabahın erken saatlerinde gelip dedi ki bugün sezeryan istemiyorum kimseyi ameliyathaneye göndermeyin ! Bu nasıl bir skandaldır. Sezeryan olmak ya da olmamak ameliyathane ekibinin keyfine kalmış birşey midir ? Hakkım haram olsun hepsine. 4 gün perişan oldum orda. Şimdi ölmediğim müddetçe yakınından bile geçmem !