Sem_a Merhaba arkadaşlar Hamilelikte hazir yogurt ev yogurdu konusunu doktoruna danisan var mi ? Doktor cevaplarini yazabilirseniz cok sevinirim Bazi sitelerde Ev yogurdu degil hazir yogurt kullanin yeterince kaynamis oldugundan emin olamayiz diyor
_HB_ Sem_a Eğer için rahat etmicekse,açık süt değilde, cam şişede günlük sütler var. Pastorize. Onlarla evde yine kendin yoğurt yapabılırsın
Ponciklerim Sem_a Ben. Bu konuyu doktoruma sordum Canın hangisini istiyorsa onu ye ister satın al ister kendin mayala farketmez dedi Şahsi fikrime göre ev yoğurdu daha iyi çünkü sütü iyice pişiyoruz zaten doğal yoldan da mayalıyoruz Tercih sizin 😊
CinarBaykal Sem_a ilk yapılan kan testlerinde toksoplazma sonucunda hastalığı daha önce geçirmişse ev yoğurdu daha sağlıklı olacaktır. Ama toksoplazma geçirmemiş ve risk grubundaysan ev yoğurdu çiğ süt ile yapıldığından tehlikeli olacaktır.
gelin_34 Benim doktorum sütten geçen hayvansal hastalık olduğunu benim her ihtimale karşı kapalı kullanmam gerektiğini söyledi
Cnsakf Sem_a ben ev yoğurdunuda hazır yoğurduda yiyorum pastörize süt ürünleri kullanın diyorlar ama marketlerde satılan sözde pastöriZe sütlerin içeriği ne kadar sağlıklı buda var tabiki. Oyüzden sütü iki kere kaynatıp yapılan ev yoğurdu bence daha sağlıklı doktorumada danıştım herşeyin ev yapımı olanı daha güzel dedi