gulsenkonakli Selam full değişken hormonlu anneler, anne adayları, anne olmak için heyecanla bekleyenler, herkese sağlık, huzur, güzellik diliyorum😊 Bazı postlar yapılan yorumlar ve sorulan sorular karşısında çok şaşkınım; 🌼 detaylı ultrason karından mı vajinal mi? 🌼ikili tarama gerekli mi? 🌼toksoplazmalı bebek tıp tarihinde yok üzülme vs. 🌼amniyosentez çok tehlikeli bence yaptırma vs. Bu sorular ve yorumlar oldukça özensiz geliyor bana. Bu uygulama için internet gerekli. İkili tarama, detaylı ultrason vs pek çok jinekolog sitesinde bilimsel şekilde anlatılıyor. Sanane kardeşim özgür bir yer sorarım diyebilirsiniz. Tabii ki, ancak özensiz duruyor. Kendimizin ve bebeklerimizin sağlığı için 10 dk araştırma yapmak çok da zor olmasa gerek🌼 Doktor gibi bilmiş yorumlar yapanlara zaten bir şey demeye cesaretim yok taşlanırım. Yorumlarla destekleşelim, dertleşelim , deneyim aktaralım ama yanlış yönlendirmeyelim , yönlenmeyelim. Çok, çok okuyalım🌼
CerenAkbulut gulsenkonakli çok haklısınız ama bunlar sorulanların en normalleri. Ben size bir yazsam daha da şok olursunuz.
Ozican gulsenkonakli şeker yüklemesi yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum diyenler var bir de konu açıp.Madalya mı yapmanızı bekliyorlar bende bunu anlamıyorum. İkili test yaptırmadım düşünmüyorum diye konu açanlar.Detaylı pahalı yaptırmicam diye konu açanlar.Eee bize ne?
Esra_ss gulsenkonakli çok doğru bazı sorular o kadar uçuk ki, diyorum hiç mi akıl mantık yok bi açıp bi okuyun
Hzlhakko gulsenkonakli ben detaylı ultrason şeker yüklemesi yada ne bileyim ikili test yaptırmadım bebeğimde sıkıntı yok diyenlere ne demeli hatta hatta bu arkadaş daha doğum yapmamış nerden biliyorsun çocuk doğmamış daha demek istiyorum diyemiyorum biliyorum ki canım sıkılacak 😄😄😄
gulsenkonakli CerenAkbulut çok takip edemedim bu ara ama isyan aşamasına geldim. Aldırmayacaksan test yaptırma gibi yorumlr mesela saygısızca geliyor, kimse aldırayım mı aldırmayayım mı demezken ayy bence yaptırma sorun çIksa aldırcak mısın kii.ss diye efsane anneler.. ya da bir tık uzaktan profesörlerin bilgilerine ulaşabilecekken burada nereden bakılıyor diye sorulması.. özensiz geliyor kolay bilgi moda malum😌
CerenAkbulut gulsenkonakli kesinlikle öyle. Biriyle baya bir tartışma yaşamıştım o “aldırmayacaksan test yaptırma” konusunda. Tıbbı tamamen reddetmektir bu. Birde konunun aldırmakla alakası yok. Anne karnında tedavi edilen hatta ameliyat edilebilen hastalıklar var. Ya da herhangi bir sorun olursa doğumdan sonra edilecek müdahaleyi araştırıp neyle karşılaşılacağına hazır olmak var. Çok kaderci bir toplumuz 🤦🏻♀️
gulsenkonakli Ozican sorun yine hiç araştırmamak. Detaylı ultrason başlığı hep var hamile kalıp bu uygulamayı indiren merak eden herkes internete baksa devletten de randevu alabileceğini bilir. Aslında içe sinmiyor testleri yaptırmamak ama destek istiyorlar aldıkları sorumluluk karşısında.
Ozican gulsenkonakli cahiliz millet olarak.Bazı konulara böyle şokla bakıyorum. Çocuk büyütecek bu insanlar.Her şeyin başı eğitim eğitim eğitim. Ama siz bu konuyu açtınız ya 10 dakika sonra yine aynı konular açılır 🤣
Burcistan gulsenkonakli bende bazen hayrete düşüyorum. biri toksoplazma acil diye tartışma açmış herkes tesselli ve fikirde bulunuyor test sonucunu soruyor test sonucum negatif diyor 😅 Ya Negatif olmanın ne olduğunu bilmiyor yada neyse bişey demeyim ben 😅
gulsenkonakli Ozican açılmaz olur mu hiç😍😂 yani bu sürecin devamı çocuk doğar, anneler instagrama dadanır uzman sanılan kişilerin dediklerini sorgulamadan uygular...
gulsenkonakli CerenAkbulut kesinlikle katılıyorum. Aldırıp aldırmamak kesinlikle ailenin seçimi. Aile durumu kabullendiyse ve bebek doğacaksa yapılması gereken planlanması gereken onlarca süreç var erkenden. Bu nedenle bile önceden bilmeliyiz. Bir de ay düşük riski varmış çok tehlikeli diyenler.. yıl 2019 tıp arşa ermiş doktorlar zaten kar zarar hesabı yapıyor ama kafalar hep en kötüsünü düşünmekte. Anlamadığım bir şey daha; testte bir şey çıkarsa hamileliğim zehir olur. E bebekte bir şey varsa doğudktan sonra öğrenince o zaman hayatın zehir olacak bu mantık çerçevesinde? Sinirlenmişim resmen😂
CerenAkbulut gulsenkonakli bende başta aşırı sinirlenmiştim bunlara. Bunların üzerine kola içersem bebeğim erir mi? diyenler, Ya da bebeğin 4 haftalık kesesini atıp cinsiyet soranlar, kocasıyla ne zaman yatıcağını bile soranları görünce değmez diyorsunuz laf anlatmaya.
gulsenkonakli Hzlhakko bilmemek mutluluktur mottosuyla hareket ediyorlar kaygısız geçiyor günler ne hoş😬 doktorlar da alem. Ben doktoruma desem ki ikili, detaylı vs yaptırmam. Bence beni bir daha almaz hasta olarak😂
duygusm Hzlhakko Daha iyisini söylüyorum; “ben tüm hamileliğimde sigara içtim, ultrasonda da sorun yok, bir şey olmaz” diyenler 🤦🏻♀️
gulsenkonakli CerenAkbulut bebek erir mi yi çok net hatırlıyorum. Bedava kürtaj yöntemi diye takılmıştım hatta. Gözlerimiz kanıyor🤦🏻♀️
Hzlhakko gulsenkonakli ya cevap olarak eskiden ultrason mu vardı büyüklerimiz tarlada doğurmuş bizi derler iyi de sen tarlada çalışmıyorsun lüks evlerde oturuyorsun elinde iPhone telefon var bu kadar lüks yaşamaya çalışıyorken gidip tarlada doğurmadığını göre testler nasıl Fuzuli olabilir anlamıyorum inşallah benim oğlumun kaynanası buralardaysa eğer akıllı bilgili biridir 😁😁😁
Kubraseyit00 gulsenkonakli dun cok güldügum bir soru gribim bebegime bulasir mi korkusu okey buna bisey diyemem bende o korkuyu ister istemez yasadim. ama buna ek bir soru daha vardı.. gribim sezeryan olcam oksurunce dikisim patlar mi 🥴🙈
gulsenkonakli Kubraseyit00 bu da mesela o kadar doktorluk bir soru ki.. yani sezaryen olunacksa grip varsa ulaş doktora al önlemi iç ilacı miss😌😬
Kubraseyit00 gulsenkonakli doktorluk bişey de yok aslinda pamuk ipligi değil ki bu patlasin 🤣🤣🤣 benim sezeryan dan sonra öldürmekten cigerim çıktı ams saglam dikislerim 😏😅😅😅
zcnmerve gulsenkonakli Nasıl da duygularıma tercümansınız🙏 Bir de halk arasında dolaşan hurafeleri gerçek mi diye soran yeni nesil anneler var. Hadi ananelerimizin ya da en kötü annelerimizin bile bu tip şeylere inanmalarını beklerim de 20 li 30 lu yaşlardakilerin yorumlarını gördükçe hayret ediyorum. Üstelik blogda bununla alakası yazılar bile mevcutken okumaya üşenip ya da o yazılara asla bakmayıp burda gereksiz post açan, bir de aksi yorum yapanlara da haklıymış gibi kendini savunan tipleri gördükçe çok şaşırıyorum. Bu postu açtığınız için de size çok teşekkür ederim😌
gulsenkonakli zcnmerve katkınız için ben teşekkür ederim😊❤️ İşte o zaman diyorum ki bu internet, bu telefonlar neden var? İlk emir “oku” iken neden bizde duyduğuna inan var.? Şuan gülüyoruz ama aslında bu bir sorun, yeni nesli bizler yetiştireceğiz hala yerimizde saydığımızı görmek çok üzücü🤦🏻♀️
gulsenkonakli Hzlhakko 😂😂😂 oğlunuzun kaynanası❤️ Çok güldüm, inşallah😍❤️ Kesinlikle ben öyle diyenlere elinizden telefonu interneti bırakın o zaman diyorum. Tv bile açmayın diyorum. Teknoloji tatlı geliyor, susuyorlar😂