1ogrencianne A_S_K Bizim de değişiyor 40 dk emdiği de oluyor 10 dk emdiği de. Doyunca kendisi bırakıyor. Acıkınca uyanıyor hemen zaten alarm kurmama gerek kalmıyor. 13 günlük olduk ilk günler uyanamıyordu şimdi acıkınca uyumuyor. 😂
Fasulyem22 Erenimo peki bir emzirmede iki memeyi de veriyor musunuz bazıları her öğün tek meme verin sonunda gelen yararlı sütü alsın diyorlar
1ogrencianne Fasulyem22 Ben tek memeyi veriyorm canım. Dediğin gibi süt 3 aşamadan oluşuyormuş. Kilo yapan kısmı en sondaki kısmıymış. Bi memeyi doyana kadar veriyorum. Uyuyup uyanınca diğerini veriyorum.
Erenimo Fasulyem22 özellikle küçük aylarda zaten tek memeyle doyar. Doymadigini anladığında diğer memeyi ver. Emiyorsa doyana kadar emer zaten.
Fasulyem22 1ogrenciannetesekkurler peki meme de sütun boşaldığını ikinci memeye ihtiyaç olmadığını nasıl anlıyor sunuz
Nehirkaya25 A_S_K her yeni dogan cok uyur mu bilmiyorum ama eger zor uyandiriyosan mutlaka 2 saatte bir uyandirip emzir uykudan uyanamama yeni dogan sariligi belirtisi olabilir
ozgens A_S_K cook emer hocam bazen. Bazende 5 dk da uykuya dalar . Annesinin memesi en güvendiği yeri şuanda. O bırakana kadar emzirin.
A_S_K ozgens o bırakana kadar emziriyiroum hep ne zaman isterse bırakıyor ama uyandırmakta güçlük çekiyoruz
1ogrencianne Fasulyem22 Süt tamamen boşalmıyor 30-35 dk emiyor tam acıktığı zaman. 30 dkda geliyordur sonraki yağlı süt. 15 dk.dan sonra geliyor sanırım bir kitapta okumuştum. Siz de tek memeden verin doyana kadar hem göğüs rahatlıyor öyle olunca süt aşırı birikmiyor 😊
Canoglumbenm A_S_K canım altını aç, ayak topuklarını sık hafiften, kollarını hareket ettir. İllaki uyanacak. Bide uyanmasa da memene koy bebeğini. Memeni zorla ağzına sok. O emer yavaş yavaş merk etme sen. Uyanmasını bekleme memene koymak için
R_abia A_S_K Toplamda yarım saat emziriyorum.15 dakka bir göğsümü 15 dakka diğer göğsümü. Ebe böyle söyledi doyuyor yeterli geliyor yani
A_S_K anapanda12 Yani sarılık mı oldu bebeğim? Uyandırmak için her yolu deniyorum. Emziriyorum da sütüm de çok tek sıkıntımız uyanmak.. sarılık olur yatırırlar diye çok korkuyorum
A_S_K Zehratopkaya bizimkide ben zorla uyandırıp emziriyorum yarım saat sonra yine uyuyor ben uyandırana kadar😔
A_S_K Zehratopkaya sarılık falan oldu sanıyorum ya da şeker den korkuyorum. Allahım iyi olsun istiyorum😔
Zehratopkaya A_S_K kesinlikle öyle düşünme bebeğe emmekten çok uyuku yarar diyorlar gelişimi için, zaten aç olsa uyutamazsın
1ogrencianne A_S_K Ayy o zmn çok normal. 3 günlükken bnmki de uyanmıyordu canım. Sarılık oldu diye korkma Allah’a şükür biz sarılık geçirmedik. Gözlerinin içine bak sarılık olmuşsa sarılaşıyo zaten. Uyanmasa bile zorla ver ağzına birkaç güne emin ol kendi isteyecek memeyi 😊 ben zorla verdim ağzına ilk günler zor emer midesi kiraz kadar oluyormuş zaten sen emzirdikçe büyüyecek 😊
Nehirkaya25 A_S_K allah korusun ama sarilik olan emmez ateslenir sen iki saati gecirmeden uyandirip emzirmeye bak allahin izniyle bisey olmaz
A_S_K 1ogrencianne ilk emdiği süt daha sıvı ve su ihtiyacını karşılamak için 5 dakika sanırım. Onun arkasından doyurucu yağlı süt gelmeye başlıyor yani 15 dakika emsede yağlı sütü almış oluyor diye biliyorum bende :)
A_S_K Canoglumbenm Koyuyorum zorluyorum falan inşallah sarılık falan olmadan atlatacağız Allah razı olsun cevapladınız o kadar 🙏🏻
A_S_K 1ogrencianne Zorla emziriyorum 2 saatte bir mutlaka gerek 15 dakika gerkse yarım saat ama mutlaka emziriyorum. Gece gündüz farketmeksizin.. :)
Arzu0101 A_S_K canım o kilo vermek sayılmaz bebekler doğduklarında anneleri gibi odemli oluyolar ve ilk haftalarda o ödemi atıyorlar endiselenme sen fırsat buldukça emzir bebeğini 🥰
1ogrencianne A_S_K olabilir canım tam o süreyi hatırlayamadım ama tek göğüsten vermek daha iyi diye okumuştum 😊