Alpkrkmz Kızlar ben 2015 de evlenip hemen çocuğumuz olsun istedim, ama eşim biraz bekleyelim dediyse de beni kırmamıştı. Üç yıl boyunca denedik ikimizde bütün testleri yaptırdık, hiç bir sorun çıkmadı en son aşılama yaptırmaya karar verdik iki kere aşılama oldum herşey doktorumun istediği gibi ilerledi ama ikisinde de tutmadı. Üç yılımızı doldurduğumuz için ve hiç gebelik yaşamadığım için devlet hastanesinde tüp bebek yaptırabiliyordum.Gidip başvurdum ve eşim o ay çok yoğun çalışmak zorunda kalmıştı. Ben işten geliyordum o gitmiş oluyordu birbirimizi o ay fazla göremedik ve bir kere ilişki olmuştu.Ben zaten olmuyor diye üzülüyordum.Tüp bebekten aradılar “ dosyanız onaylandı adet olduğunuz da ikinci günü gelin “ dendi. Nasıl sevindim ama bir türlü adet olmadım.Adet olabilmek için bitkisel ne varsa denedim,maydonoz suyu,tarçın suyu gibi🙈adetim bir hafta gecikince kan testi yaptırdık ona göre adet söktürücü verilecekti ki gerek kalmadı hamileydim🥰 O kadar güzel bir hamilelik geçirdim ki ağrım sızım düşük tehlikem mide bulantım hiç olmadı işe gidip çalışabildim. Son ay sadece böbrek sancım oldu oda böbrek kanallarına baskı yaptığı içinmiş.Hamileliğin başından beri normal Doğum istiyorduk ama oğlumun kafa çapı biraz büyüktü.tam 38+2 yken sabah suyum geldi eşyalarımızı 32.haftada hazırlamıştık.Hastaneye gidip muayene oldum ve ön kemiğim içe doğruymuş bu yüzden ne kadar normal Doğuma yaklaşmış olsam bile sezaryen mecbur oldu.Odaya geçtik beni hazırladıkları eşimle ve ailemle vedalaştım.Ameliyat odasına aldılar.Bıçaktan çok korkuyordum hiç istemiyordum ama oğluma kavuşacağım diye kendimi motive ediyordum.Yeşil örtüler,aletler falan kendimi doldurmaya başladım ki doktorum geldi beni herşeyin güzel olacağına ikna etmeye çabaladı.Epidural yapılmadan önce damar yolu bulamadılar İnan’ın o damar yolu bulmaya çalıştıklarında o kadar canım yandı ki epidural iğnesinden daha yapılmadan korktum(biraz tez canlıyımda🙈😊) ama epidurali hissetmedim bile uyuşukluk başladı ben ne yapıyorsunuz ne oldu şimdi derken oğlumu bana gösterdiler.53 santim 4165 gram zaten normal Doğumda çok zorlanırdın dediler o gün hastanedeki en kilolu bebekti.Tarifsiz bir mutluluk sürekli ağlıyordum🥰 Odaya gittiğimizde uyuşukluk olduğu için herşey çok güzeldi ve oğlumu dilediğim gibi sevdim kokladım hemen sütüm geldi emzirdim(benim 6aydan beri ilk ağız sütüm gelmiş ve kabuk bağlamıştı)Uyuşukluk geçtiğinde napıcam ben diye çok korktum burda yazılanlar ve çevremde söylenenlerden sonra🙄 Uyuşukluk geçmeye başladığında beni yürümem için desteklemeye hemşire geldi giydirdiler ama hala hafif uyuşuktum, bu sebeple hiç birşey hissetmeden gayet rahat destekle kalktım ve yürüdüm.Sonra his gelmeye başlayınca sürekli çevreme hani ne zaman ağrı gelecek diye sordum. Tabi ki ağrı var ama hafif ve adet sancısı tarzında bugün 3.günümüz oğlumla evimizdeyiz şükür ve hiçte korktuğum korkutulduğum gibi değilmiş onu anladım kızlar. Tabi herkes farklı yaşar ama birbirimizin ne kadar acı çekeceğini bilmeden korkutuyoruz sanki..Hepinize sağlıklı doğumlar kolay doğumlar diliyorum. Sezaryenden benim gibi korkan varsa ne yaşayacağını bilmeden kendini korkutmasın derim.👍🥰
duygusm Alpkrkmz Ne kadar güzel, maşallah, hep duymak istediğimiz şeyler 😊🧿 Sağlıkla büyütün inşallah, darısı başımıza ☺️🌸
Miramm2601 Ben de zorunlu sezeryan olacam galiba basından beri kendimi normale hazırladım ama kısmet değilmiş biraz korkuyorum o ortamda durabilecek miyim diye 😐bide eger kemiğin müsait olsa normal doğum olur mu o kiloda benim bebek de iriymiş de 🤷♀️
Alpkrkmz Miramm2601 ben çok korkarak heyecanlanarak girdim.Sonra çok pişman oldum kendime kızdım ön yargılı oldum diye. Bizim ultrasonda 3500 çıkıyordu olur dendi ama iyi ki olmamış dedi doktorum kiloyu görünce
Badevehande İçimizi rahatlatan bir sezeryan Doğum hikayesi❤️ Umarım bizde böyle hafif ağrılarla atlatırız Doğumu 🌸
Alpkrkmz Badevehande inşallah canım sezaryen olurken herkese dua ettim Allahım kabul etsin inşallah 🙏