Ascvk Arkadaşlar kafam çok karışık ve sizden de fikir almak istiyorum siz olsanız ne yapardınız. Bugün tam 37 haftalık olduk ultrason ölçümlerine göre doktorum iki kez ölçtü biraz dar biraz da geniş olarak 3500 3600 gibi dedi. Ben normal Doğum çok istiyorum ilk gebeliğim çatı muanesi yaptı herşey gayet iyi dedi bi tek kemiğin biraz basık dedi. Onun haricinde bi problem yok tek sorun haftaya yani 38. Haftaya kadar normal Doğurabilirsn doğur yoksa 38 den sonra 4 kg geçer ve normal olmaz sezeryan olur diyor. Resmen normal Doğum yapmam için 38. Haftaya kadar gün verdi gibi bişey oldu. Ama ölçümler de hatalar oluyor illaki 400 gramı aşağı yada yukarı sonuç da yani ultorsnda 4 kg bile olsa belki aşağı kilosu 🤷🏼♀️ Ahududu çayı ve hurmayı cok ye iç dedi Doğumun başlaması için. Sizce başka me yapabilirim doğumun başlaması için ? Bi ihtimal de neden oğlum 37. Hafta da gelsin diye uğraşcm bu durumu bırakıp direk sezeryan mı yöneliyim ama gerçekten çok istiyoruö normal doğumu
zeynepteacher Ascvk Bebeğin anne karnında 1 gün durması bile bebek için oldukça faydalı. 39 haftalara kadar bekle derim ben, duruma göre sezaryen ya da normal yaparsın. Kilosu gerçekten sıkıntı ise o zaman kabul edersin.
Kumsalinannesii Ascvk bir hafta daha bekle bakalım bende korkmuştum fazla olacak normal Yapamiycam DİE 3.800 doğdu normal Yaptım. Zamanını bekle öyle karar ver canım daha vaktin var istersen başka bir Dr a daha görün o ne diyecek bakalım 😉
Selin0719 Ascvk canım aynısını ben yaşıyorum perşembe günü sezaryen olcam 37.haftamda kilo 3650 grdi 38+5 olcaz perşembe günü 3800 olur 40 haftayı beklersek 4u geçer dedi 400 gr az bile çıksa ya çıkmazsa hatta fazla bile çıkabilir nasil riske atarım diye sezaryeni kabul ettim çünkü allah korusun neler okuyoruz rabbim en iyisini bilir
Ascvk zeynepteacher bende bu durumun hızlandırılmasından çok rahatsızım çok gerildim bugün o yüzden. Bu hafta dikkat ettim 2 kg vermişim ama oğlum yine de kg almış 🤷🏼♀️ 1 hafta da Doğum beklicem onun için bi sürü şey yapcam sonra bi hafta geçince 38 den sonra sezeryan olur kg geçer 4 ü diyor sezeryan beklicem yine ne zaman olacağı belli değil🤷🏼♀️
Ascvk Kumsalinannesii kaçıncı haftada doğdu canım ? 400 gram +- yanılma payı var diyorlar ztn bu durumda belki - bi durum olcak o zaman da boşuma sezeryan alınmış olcam onu istemiyorum hiç
Kumsalinannesii Ascvk 39+4 te doğmuştu canım.Yani sancın,suyun felan gelse bile hemen agrilar başlamıyor Dr a gidersin kg fazla derse o zaman düşünürsün sezeryani