yazgecesi Kızlaaaaar ben de güzel cesaretlendirici bir doğum hikayesi yazmak isterdim fakat bir hayli zorlu geçen sürecimi paylaşacağım :) 40. Haftamın dolmasına tam bir hafta kala sabaha karşı adet sancısıyla uyandım baktım kanlı akıntım gelmiş heyecanlandım evet dedim işte başlıyoruz... Enerji depolamak için biraz daha uyumaya çalıştım 2 saat kadar uyuyup uyandım ve banyoya girdim sonra da eşimi görümcemi kayınvalidemi uyandırdım... görümcemle kayınvalidem de henüz o gece gelmişlerdi bize yani o güne kadar ailelerimizden uzakta yalnızdık, meleğim akıllı çıktın aferin falan deyip güle oynaya hastane yoluna düştük... Acilden giriş yapıldı ebe kontrol etti hiç açılma yok ve nstde hiç sancı yok eve gönderdi bizi, eve dönüp kahvaltıydı şuydu buydu derken sancılarım başladı ama düzenli değildi 10 dakka 20 dakka 8 dakka ve dayanabiliyordum, akşamına sancılar daha da sıklaştı nerdeyse 5 dakkaya düştü ve dayanılmıcak düzeye geldi seviniyorum açılma da vardır diye ama haftasonu diye üzülüyorum da yeterince ilgilenmezler diye... o gece sabaha karşı dayanamadım yine acilin yolunu tuttuk yine kontrol edildi sadece 1 cm açıklık ve nstde düzensiz hafif sancı. Çektiğim o sancılar nasıl olur da nstde cıkmaz diye hayret ettim yine eve geldik, geldiğimizde gece 3tü, sabah mesai başladığında kendi doktoruma gitmeye karar verdim hazırlıklı gittik yatış yapar sezeryan isteyeceğim çünkü dayanamıyordum sancılara, doktorum baktı 3 cm açıklık yatış verdi epidural yaparsak normal olsun yoksa sezeryan istiyorum dedim epidural yaparız açıklığın 5 cm olduğunda dedi, yatış yapıldı ama hala dayanılmaz sancılardayım bu arada süreç hızlansın diye suniyle desteğe başlandı, yatıştan 2 saat sonra ebe açıklığa baktım 5-6 cm süper dedi kısa sürede iyi ilerlemiş nstde de sancıların güzel epiduralsiz çok rahat doğurursun dedi ama kabul etmedim... taktım kafaya ağrısız doğum yapacağım 😒 epidural takıldı ilk doz verildi süper rahatlama sancı kesildi herşey süper arkadaşlarıma selfie atıyorum güllik gülistanlık falan, sonra sol kasığımda hafif tekrar sancı girmeye başladı doktora hani hissetmeyecektim dedim tamamen ağrını bitiremeyiz ıkınma hissinin biraz kalması lazım dedi fakat soldaki sancım sabahki kendi sancılarımdan cok daha beter bi hal aldı, diğer dozu istedim ama o da etki etmedi o ara doktorum muayene etti açıklık 7-8 cm olmuş şimdi bolca eğil çömel sancı geldikçe ıkın dedi, yahu sancı geldikçe ıkınacaksam neden epidural istedim ki hareket edemiyorum sabahki hallerimden de berbat haldeyim... 1,5 saat kadar o iğrenç sol kasıktaki sancımla bekledim artık ne kadar ağladığımı hatırlamıyorum yalvardım sezeryane dönelim diye ama ebeler ciddiye almadı sen ıkınsan şimdiye doğurmuştun saat kaç oldu bak diye gaz veriyolar ama ben gazla çalışacak halde değilim gerçekten hüngür hüngür ağladım ameliyathaneyle sancı odasının koridorlarında... eşime yalvardım gidip doktoru çağır gel servisteki hastaları bıraksın acil sezeryan çıktı desinler gelsin beni bayıltsın dayanamıyorum dedim eşim bana kızdı bu noktaya kadar geldik bunca çektiğin şeyler yanına kar kalsın bide sezeryan kesiğin mi olsun falan diyor ama umrumda değildi güzel sona yaklaşıp sonra sezeryane dönmek... ama bir sıkıntı vardı epidural alıp bunları hissetmem hiç normal değildi söylüyorum kimse anlamıyor beni suçluyor yeterince ıkınma çömelme egzersizi yapmamışım gün içinde falan... saat 4e doğru doktorum doğumhaneye geldi bi bakalım durumuna dedi ben de bakın ama ben devam etmeyeceğim sezeryane alın şartıyla çıktım o çatala. Vay canına tam açıklık diye başlayarak gazlamaya başladı doktor bak bebeğin çok yaklaştı sadece ıkınman lazım buraya kadar dayandın vs. O esnada 2 ebe 1 hemşire geldi o an anladım ki bu çataldan indirmeyecekler beni... hadi bir kez dene sandı geldiğinde şöyle ıkın böyle ıkın diyerek ıkınmaya başladım... ama uzun süreli ıkınamıyodum gücüm tükeniyordu en son yemek yiyeli 24 saat olmuş zaten kendi sancılarımdan ötürü 2 gecedir uykusuzum ıkınmaya cidden gücüm yoktu ama beni anlayan da yoktu malesef... o an küçük küçük cesaretlendim bebeğin kafası görünüyor diyor doktorum baskıyı hisset bak o bebeğin diyor ben de adama diyorum ki yalan söylüyosunuz elinizi soktunuz sizin eliniz o diyorum... böyle böyle yarım saat geçti aşağı yukarı sonra doktor kesi atmaya başladı hissettim çünkü başaramayacağıma o da inandı ve yine de elinden geleni yapıp müdahelede bulunmak istedi sonra ebeler karnımdan baskı yapmaya başladı hatırlamak dahi istemiyorum:( sabahtan beri iyilik meleği gibi davranan ebelerin karnıma bi basışları var ıkınmayı bırakıp kadınlarla kavga ettim abla napıyon canımı mı alcan ablaaaaa diye bağırıyorum ama beni dinleyen yok, sonra gerçekten bebeğin artık cok yaklaştığını anladım o baskıyı hissettim ve Allah bi güç verdi uzun süreli ıkınmaya çalıştım başardım da... 1 saati bulan bu süreçte bebek çıkınca her acının biteceğini sanıyodum ama yanılmışım bebeğin plasentasının çıkışı ve sonrasındaki rahmin temizlenme işlemi dikişler de bence çok zorlu süreçler, bebek çıktıktan sonra yanıbaşımda temizlenip giydirilmesini izlemek bunlara dayanmamı sağladı sadece... ben gerçekten çok zorlandım...sırf kendi sancısıyla doğum yapanlara akıl sır erdiremedim ayakta alkışlıyorum gerçekten... yine de her doğum kendine özeldir, herkese hayırlı doğumlar:) bu arada kızım 3600 gr 51 cm doğdu:)
Alisalpa yazgecesi hayırlısı olsun allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.. sizin yerinize ben ıkındım ne kadar inatçıymışsınız 🙈🤷🏼♀️
Banu_ayaz Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin oncelikle bende normal istiyorum ama canim gercekten cok cok tatli bir kan aldiriyorum kolum aciyor falan 😂 nasil yapicam bilemiyorum acikcasi sizin gibi olmaktan da korkuyorum on kemigin biraz zorlar dedi doktorum kaygim artti hafiften belimde kasikta agrilar da basladi Allah yardim etsin hepimize anne olmaz zormus 😢
yazgecesi Banu_ayaz gerçekten çok zor... cesaretiniz kırılmasın tabi ki benimki bambaşka bişeydi, doktorunuzla beraber planlanmalı bence doğum şekli
Banu_ayaz yazgecesi iste bana da kolay dogum olmayabilir cok dikisli olabilir diyince daha da korktum karar veremedim normal mi sezaryen mi diye 🤔
Badevehande Dün mevlite gittim çok zor normal Doğum ağladım sezeryana alın diye almadılar dedi 😕 cennet annelerin ayakları altındadır boşuna dememişler ❤️