Eylemmmmm Arkadaşlar merhaba, 5 aylık hamileyim iki gün sonra sağlık ocağına randevum var şeker yüklemesi yapılacak gitmesem birşey olur mu?
Melegimm19 Eylemmmmm eğer gizli gebelik şekeriniz varsa şeker yüklemesi dışında bu anlaşılmaz ve bebeğinize zarar verebilir önlem almak adına yaptırın lütfen
Akademisyenanne Eylemmmmm sekerinize baktirdiniz mu? Ben saglik ocaginda baktirdim. Seker cikmadi. Doktorum da yukleme yapmayalim o zaman dedi. Bir de devlet hastanesine gidip baktiracagim.
Betul3535 Eylemmmmm merhaba bence gitmelisin eğer gebelikte şeker çıktıysa ve farkedilmezse zararları çok üstelik şeker yüklemesinde hiçbirşey yok önce parmaktan kan aldılar açlık sonra yarım litre şekerli su onların verdiği içiyorsun bir saat bekliyorsun tekrar kan veriyorsun bukadar
[silindi] Eylemmmmm eğer şekerin varsa ve sen bunu bilmeden dikkat etmeden beslenirsen bebeğin ölümüne kadar bir çok sıkıntıya sebebiyet veriyor. Bende de şeker var, bilmeden hunharca yerdim şimdi ödüm kopuyor diyetteyim.
Kubuuu1 Akademisyenanne bu dediğiniz kanda bakılan açlık kan şekeri mi acaba yoksa parmaktan bakılan mi ?
Ozican Akademisyenanne canım sağlık ocağında bende de çıkmadı 50mg lik da şeker çıktı bende.Yaptır mutlaka
Eylemmmmm Betul3535 teşekkür ederim canım çevremdekiler çok gerekli olmadığını söyleyince tereddütte kaldm bende. Hatta biri arkadaşım yaptırdı sonradan şeker hastalığı çıktı dedi iyice kafam karıştı
Akademisyenanne Eylemmmmm ben de yukleme yaptirmak istiyorum nolur nolmaz diye. Doktor gerek duymadi ama icim rahat etsn🌸
Betul3535 Eylemmmmm doktor yaptır dediyse kimseye kulak asma o yarım litre şekerli suyla kimsenin şeker hastası olacağını sanmıyorum bebişini düşün
Melegimm19 Eylemmmmm https://www.instagram.com/p/BxA_EeaBu1V/?igshid=bh705pixqki5 Bir doktorun paylaşımı ve yazısı okuyun çevrenize okutun doktorun sayfasına girip öne çıkanlarda şeker ile ilgili paylaşımlarına da bakın hatta lütfen şekeri şeker yüklemesi yüzünden çıkmaz GİZLİ gebelik şekeri varsa bunu ancak şeker yüklenmesiyle anlayabilirler bu yüzden o şekilde GİZLİ olan bu rahatsızlığı anlamışlardır
Eylemmmmm Melegimm19 okudum çok sağol canım benim bilgilendirdiğin için çarşamba günü gidip yaptırıcam inşallah
Melegimm19 Eylemmmmm Rica ederim canım maalesef bir ön yargı var şeker yüklemesine karşı doktorları dinlemek lazım inşallah güzel sonuçlar alırsın😊
Prettymomy Akademisyenanne iyi ama açlık tokluk şekerine bakılarak buna karar verilemez ki? Gizli gebelik şekeri çıkan o kadar çok insan var ki... yinede siz bilirsiniz...
Akademisyenanne Prettymomy evet ben de bugun ogrendim gizli gebelik sekerini. Devlete randevu aldim. Bir de oraya gideyim.
yengecizm Son 3 aylık şeker ölçümünü istedi (kanda bakılan açlık şekeri) doktorum, normal sınırlarda diye şeker yüklemesine sen de gerek görmüyorum dedi. Bu zamana kadar aylık verdiğim glukoz testleri de hep normaldi. Doktorum gayet iyi bu zamana kadar beni hiç yanıltmadı. Güveniyorum ona. Fakat bir yanımda tedirgin.