Benimcanimoglum_55 11 aylık 11,5 kg oğlum var. Doğum sonrasıyla alakalı her şeyi iyice araştırmış ve sıkıntı yaşamamışken, bir tek bu araba meselesinde bende baltayı taşa vuranlardanım.
Eşimin iş yerindne gelen puanlarla gittik prego travel sistem sipariş ettik. Geldi ooo füze gibi kallavi bi araba. Tabi gebiş gebiş hiç düşünmüyorsun, bunu alıp otobüse nasıl bincem? Çocuk kucağımdayken mesela 9-10 aylıklen arabayı 2 parçaya ayırıp nasıl aç kapa yapacam vs? Sanki hep ınstamomlar gibi otomobille ve yanımda bakıcıyla mı gezecem?! Hayatımdaki mallıklardan biridir travel sistem araba.
5 ay kullanabildik çünkü 2018 ekim sonu doğmuştu zaten dışarı sayılı çıkabildik ve hepsinde eşim yanımdaydı.İşte kaç pazar yapıyor ise hava güzelken... ana kucağını çok kullandık. Ve sattık.
6 aylıkken oğlum, hunharca araba aradım. Oturdum liste çıkarttım. kriterlerimi listeledim.
Fiyat (max 1000tl),çift yön koldan ileri geri yaparak,tek aç kapa,tek ayak fren,geniş tente,5nokta emniyet sistemi,ön bar,yüksek hantal olmaması,bagaja tek parça sığması (ford fiesta bagajı düdük gibi 😂 ölçtüm mesela),sepet boyu,arabanın ağırlığı (max 8kg belki)
Nisanda bir indirimde joie mirus listelediğim 30 a yakın arabadan sonra en uygun geldi gözüme gönlüme. Gittim e bebekte sordum mağazada varmış siyahı,800tl. Resmen havkaladım arabayı. Sırtıma çanta,sol koluma oğlum ve sağ elime de arabayı aldım açtım kapadım kaldırdım. 3ü 1 arada olabildik. Ebebek netten 700e yeşilini sipariş ettim,renk mühim değil benim için.
5 aydır ve bütün yaz,langır langır geziyorum tek başıma. Bir de bursaya anneme gittim ne tuz pazarı kaldı ne avmsi vs...
Diyeceğim o ki bunu okuyan gebeler varsa,o süslü traveller yerine bi düşünsün.Bebek içinde bağlıyken 3-4 basamak inmek çıkmak gerekebiliyor.Kordon gezmesi gibi ponçik ponçik sürülmüyor bi zaman sonra arabalar 🤣