havvaaaa 12 haftalık gebeyim antitoxoplasma ıgM değerim olması gerekenden yüksek geldi sonuç daha elime yeni geçti gebelik süresince toxoplasma sıkıntısı yaşayan ve bu süreçte yapılanlarla ilgili deneyimi olan öneride bulunabilecek birileri var mı 🙏🏻😔
NurGrlek havvaaaa degeriniz pozitif mi çiğ et kedi köpek iyi yıkanmamış yeşil yapraklı sebzelerdende geçiyor büyük ihtimal adivite yapılır suanmi geçiriyorsunuz yoksa gebelikten öncemi geçirdiniz bakılır hayırlı haber alırsınız inşallah 🤲🌺
havvaaaa Keremeral evet araştırdığım kadarıyla öyle ama bu süreci yaşayıp atlatan başından böyle olay geçenler varmı onu düşündüm ne yapmam gerektiği konusunda telaşlandım
Cnn123 Benimde aynı şekilde çıktı ve yazılanları okudum okadar şeyler yazmışlar ki sakın hiç birini takma kafana ve git başka yerde birdaha test yaptır daha sonra tekrardan yüksek çıkarsa avidite yani doğrulama testi yapılıyor orda ne zaman bu paraziti kaptığına bakıyolar emin ol bişey çıkmıcaktır ama bu da demek değildir ki önemsememezlikde sakın yapma önemli bi sorun. benim doktorum bu enfeksiyonun bebeğe geçmesi çok çok nadir gözüküyor dedi içimi çok rahatlattıydı sonrasındada hiç birşey çıkmadı inşallah seninde çıkmaz çıksa bile ilaç tedavisine başlatıyolar bol dua et ve sakın strese girme en büyük düşmanımız stres
Ozgdnc sadece kedi köpek dışkısından değil. İyi pişmemiş et tüketmek, çiğ etle muhatap olmak ve özellikle iyi yikanmamis sebze meyveden geçme olasılığı daha yüksek. Dışarıda salata yememeye özen göstermek, etin pembe kalmamış olmasına dikkat etmek gerekli. Benim 1yasinda kedim ve 9 yaşında köpeğim var Toksoplazma negatif çıkıyor. Kedili hamilelerin de kumla ilgilenmemesi gerekiyor. Kum bakımını eşlere bırakmalı. Doktorum rutin olarak bile istemiyor benden toksoplazma testini çünkü kedim dışarı çıkmıyor ve avlanmiyor. Size çok geçmiş olsun en iyi yorumu ve bilgiyi doktorunuz yapacaktır lütfen doktorunuzu dinleyin 🙏