Suradamar ben kimseye cahil demedim cahil gözüyle de bakmadım kimse kimsenin cahilliğini falan sorgulayamaz kimsenin öyle bir haddi yok fikir ayrılıklarında da kalp kırmaya gerek yok güzelce herkes fikrini söyler isteyende istediğini yapar.Tevekküle gelince Ben elimden geleni yaparım Allaha teslim olurum sonucuna razı olurum tevekkül budur.Gdo(Genetiği Değiştirilmiş Organizma) paketli gıdalardan bahsetmiyorum yediğimiz domatesin salatalığın bile genetiğiyle oynanmış onlardan bahsediyorum paketli gıdayla alakası yok o çok başka bir konu konumuz bu değil.Diyorum ki eskiyle kıyaslamak çok yanlış hiç bir şey eskisi gibi değil ki.Bana ilaçların ve aşıların otizm yaptığıyla ilgili kaynak atar mısın lütfen.Otizm dediğin hastalığın %70 genetik %30 u çevresel faktörlerden olunduğu biliniyor.çevresel faktörlerde aşı ilaç v.s değil örneğin bknz;
İleri yaş gebeliğinde anne yaşı yükseldikçe çocuğun otizmli olma riski de artıyor. 40 yaş ve üzeri annelerin otizmli bir çocuğa sahip olma riski %77 iken, 25 yaşındaki bir annenin otizmli bir çocuk doğurma riski çok daha düşüktür. California’da 1990 yılından 1999 yılına kadar olan sürede 5 milyon doğum gerçekleşmiş ve bu dönemde 12 binden fazla otizm vakası tespit edilmiştir. 40 yaş ve üzeri kadınların 25-29 yaş annelerine göre otizmli bir çocuğa sahip olma riski %51 daha fazladır. 35-39 yaş arası annelerin ise 25-29 yaş arası annelere göre taşıdığı risk %31 daha fazladır. Bu da gösteriyor ki otizm ile anne yaşı arasında doğru bir orantı vardır.
Mesela şimdi kadınlar okulum bitsin kariyer yapayım evleneyim 30-35 yaşına gelince tamam şimdi çocuk yapabilirim diye düşünüyor bu yüzden artmış olabilir mesela🌺