Deletedmom6 Hayat_54 Bizde aslan , Atlas , Altay arasinda kararsızdık son olarak Altay a karar verdik
Gizeminik Benim de dün belli oldu kız ismi vardı aklımda ama erkek pek düşünmemiştim😊 selim, demir, sinan, yavuz isimleri hoşuma gidiyor mercan da hoşuma gidiyor ama eşim istemedi unisex gibi diye🤷♀️ ama burada bekleyeceğim önerilere ihtiyacım var🦋
EbruEgemen1123 Arkadaşlar kusura bakmayın ama bende gerçekten şaşkınlıkla okuyorum abuk subuk isim koyma hevesinde ki anneleri. Öncelikle bilmiyorsunuz sanırım ya da araştırmadığınız için bu şekilde onu istiyorum bunu koycam kimene banane gibi yaklaşımlarda bulunuyorsunuz. Hamilelikte herkes hassas zaten kadınlar genelde de hassasta 😂. İsim araştırmaktan önce isim koyarken dikkat edilmesi gerekenker şeklinde olaya daha özenle ve bilinçli bir şekilde yaklaşırsanız herkes zaten bulur doğru yolu. Öncelikle müslümansanız geçerli bu husus tabii ki. Bizler Türküz aynı zamanda. Bu yüzden bizim koymamız gereken isimler Türkçe, Farsça ve Arapça olabilir, olmalıdır. İsim koymak anne ve babanın hem görevi hem hakkıdır. Başkası kesin hüküm veremez yani illa Ayşe olcak Mehmet olcak gibi. Çocuğumuzu hayırlı bir şekilde yetiştirmek Hayırlı biriyle evlendirmek Çocuğumuza güzel hayırlı düzgün isim vermek anne baba olarak bize haktır görevdir. Ben 2. Çocuğunu bekleyen bir anneyim. Kızımın adı İnci Beren. Oğlum içinde Alper Selim düşünüyoruz. Anlamı güzel isimler verilmeli diye düşünüyorum. Kötü anlam içeren isimler koyulmamalı. Çocuğunuza layık gördüğünüz ismi verin abartmadan onu çok övüp nefsini gıcıklamayacak şekilde . onu nasıl adlandırmak istediğiniz önemli bence. tam tersi şekilde onu küçük düşürecek alay konusu edecek insanların dalga geçmesine müsaade edecek isimler vermemeli. Ahirette de ismiyle çağırılacak herkes Allahın huzuruna sevmediğim şahsen uygun görmediğim mesela erkek ismi olarak o esnada oğlunuzun Ateş diye çağırılmasını ister misiniz? İsim insanda büyük etki uyandırıyor bence duyulduğunda bile o kişiye karşı istemsiz bir düşünce oluşmaya başlıyor kafamızda. Herkes özel güzel ve farklı isim arayışında ama bu yazdığım şeylere dikkate etmenizi tavsiye ederim. Kesinlikle yanlış anlamayın ben bu konuda uyarmayı kendimde hak gördüm. Çünkü araştırdım ve biliyorum. Bilmeyen yanlış düşüncelerde olan arkadaşlar varsa umarım okur yargılamaz hak verir ve daha güzel bir isim ararlar. Evlatlar hepimizin. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim umarım faydalı olur en azından 1 kişiye bile.
Hayat_54 Arkadaşların kim neyi koymak istiyosa koysun birakin. Onun cocuğu sonuçta. Biz arapça isimler koyuyoruz Araplaşiyormuyuz hayır. Ne demiş Peygamber efendimiz"çocuklarıniza güzel anlamlı isimler kullanin diye" . Fikirleriniz çok güzel eşimle paylaşacağim 😊 tesekkurler
esraatila Hayat_54 nur saçan, kandil, aydınlatan anlamlarına geliyor. Peygamber efendimize lakap olarak kullanıldığı yazıyor