Cemre20 Aranızda hipotiroidi olanlar var mı,hamilelikle beraber öğrendim hipotiroid olduğumu tehlikesi var mı
zge Cemre20 ben hamilelikten öncede troid hastasıydım. Ayda bir doktor kontrolu ve ilac dozu ayarlanmasi ile birlikte bir sorun yasamadim, korkmana gerek yok gebelik troidi dogumdan sonra normale donuyor😊
Ozlmslm Cemre20 ben kendimi bildim bileli hipotroidi var bu geçen bi hastalık değil sadece ilaçla bi düzeyde tutuluyor. Benim her zaman gittiğim doktorum var dahiliye doktoru var ona her ay gidip baktırıp ilacı ona göre düzenliyoruz gebelik öncesi gebelik sonrası ve gebelik esnasında. Size tavsiyem bu ilacınızı aksatmamanız çünkü bebeğe zararı olabilir
Havva1212 Cemre20 bende geçen hafta öğrendim 30 haftalık gebeyim bu zamana kadar hiç problem yoktu geçen hafta çıktı doktor ilaç başladı cnm ilaçla düzelir bir dahiliye doktoruna görün yüksek değerler bebekte zeka gelişimine etki ediyor diyorlar ama ne kadae doğru bilmiyorum geçmiş olsun
Kadriye-melek1 Canım benim vardı doktor ilk aylarda farketti çünkü sürekli kusuyordum beslenemiyprdum aşırı sıvı kaybım olmustu . Her gün serum aldım 5. Ayımızda geçti şükür öncesinde yoktu çünkü ilaç vermedi her ay kontrol etti
Cemre20 Ozlmslm ilacı aksatmadan kullanıyorum değerim geçen hafta normale dönmüştü ama saç dökülmesi yaptı açıkcası biraz kafaya takar oldum bu ara
Cemre20 Havva1212 evet zeka geriliği,düşük tehlikesi,erken Doğum gibi tehlikelerden bahsetti doktorum o yüzden moralim bozuk.Teşekkür ederim,size de geçmiş olsun sağlıkla alın inşallah bebeğinizi kucağınıza.
Havva1212 Cemre20 sen kaç haftalıksin canım. Doktorum sonradan çıktığı için bebek zaten gelişimini baya tamamlamış dedi cok riskli görmedi bende ama her ihtimale karşı dozu düşük bir hap başladık
Cemre20 Havva1212 benim ilk haftalarda yapılan testlerde belli oldu.6 haftalıkkken farkedildi şu anda 12.haftadayım
Guldenece_2525 Cemre20 1 yıl önce tek taraflı troid ameliyatı olduğum için hipotiroid hastasıyım..50 mcg levotiron kullanıyordum dr 3. aydan sonra 100 mcg yaptı dozu..her ay düzenli kontrole gidiyorum..